Balletschool uit Deerlijk schittert in New York

Een trotse lerares Wendy Demeyere met haar dansers die schitterden in The Big Apple. © MV
Redactie KW

Het werd voor de hele groep van de balletschool Raymonda nagelbijten bij de bekendmaking van de uitslagen en beoordelingen.

De deelname aan deze YAGP – Youth America Grand Prix – in New York, een wereldcompetitie, was reeds een hoogtepunt voor de groep. De eindresultaten zijn de kers op de taart.

Lerares Wendy Demeyere: “Onze groep plaatste zich niet bij de top 12, maar kreeg zeer positieve commentaren en hoge scores. Voor ons iets om in te kaderen. Daarnaast waren er twee individuele prestaties met de geslaagde auditie van Marie Deloof voor de European School of Ballet.”

“Matthis Laevens kreeg de eerste prijs in zijn competitie. Niet te geloven, maar toch waar. Daarenboven kreeg hij ook aanbiedingen voor vijf scholen (American Ballet Theatre, Basel, Berlijn, Amsterdam en Canada). Tijdens het gala mocht hij zijn solo opnieuw dansen tussen internationale sterdansers en met 2500 toeschouwers.”

Pasen wordt voor de groep een blij weerzien met familie en vrienden in Deerlijk en de regio. “Nu op het vliegtuig en wij landen rond de middag op Pasen. Was echt zot wat we hier hebben meegemaakt! Het resultaat van Matthis is gewoon niet te vatten voor ons kleine schooltje”, vertelde Wendy tussen New York en Zaventem.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier