Liefst 20 kg pannenkoeken bracht ze mee, goed voor 360 stuks. "Papa verbleef hier ook en omdat er zo goed voor hem gezorgd werd, wou ik nu graag eens iets terugdoen", zegt Anna Franco van bakkerij Witgeers-Franco in de Kerkstraat. De bewoners zullen duimen en vingers mogen aflikken: Anna staat erom bekend de lekkerste pannenkoeken van 't steedje te bakken. "En óf ze hiernaar uitgekeken hebben. Net nog vroeg een van de bewoners me of de pannenkoeken al aangekomen waren", glimlacht Celine Draye, hoofd bewonerszorg in Huis aan Zee.

Skypen

De 106 senioren die in het woonzorgcentrum verblijven, mogen al twee weken geen bezoek meer krijgen. "Neen, de verveling heeft hier nog niet toegeslagen. De bewoners skypen met de kleinkinderen, ze krijgen brieven van buurtbewoners en spelen spelletjes op de kamer. We kunnen ze voorlopig nog goed bezighouden", zegt directeur Eveline Pollet. Bezoekers kunnen in de inkomhal een telefonisch gesprekje doen achter glas en er wordt heel veel gezwaaid door het raam. Gelukkig lusten de bewoners ook allemaal pannenkoeken. "We gaan er straks mee rond op de kamers. Onze eetruimte is zo georganiseerd dat de bewoners voldoende afstand kunnen houden, maar er zijn er ook veel die ervoor kiezen om op de kamer te eten", aldus nog directeur Eveline Pollet. In deze tijden worden de bewoners extra verwend. "En gelukkig zijn er nog geen zieken", klinkt het. Voor bakkersvrouw Anna Franco voelt het overigens ook raar: zondag sluit ze na vier decennia de deuren van haar bakkerij. "En dat had ik mij toch wel even anders voorgesteld. Het afscheid zal in mineur zijn, zonder feestje." (WK)

Liefst 20 kg pannenkoeken bracht ze mee, goed voor 360 stuks. "Papa verbleef hier ook en omdat er zo goed voor hem gezorgd werd, wou ik nu graag eens iets terugdoen", zegt Anna Franco van bakkerij Witgeers-Franco in de Kerkstraat. De bewoners zullen duimen en vingers mogen aflikken: Anna staat erom bekend de lekkerste pannenkoeken van 't steedje te bakken. "En óf ze hiernaar uitgekeken hebben. Net nog vroeg een van de bewoners me of de pannenkoeken al aangekomen waren", glimlacht Celine Draye, hoofd bewonerszorg in Huis aan Zee. De 106 senioren die in het woonzorgcentrum verblijven, mogen al twee weken geen bezoek meer krijgen. "Neen, de verveling heeft hier nog niet toegeslagen. De bewoners skypen met de kleinkinderen, ze krijgen brieven van buurtbewoners en spelen spelletjes op de kamer. We kunnen ze voorlopig nog goed bezighouden", zegt directeur Eveline Pollet. Bezoekers kunnen in de inkomhal een telefonisch gesprekje doen achter glas en er wordt heel veel gezwaaid door het raam. Gelukkig lusten de bewoners ook allemaal pannenkoeken. "We gaan er straks mee rond op de kamers. Onze eetruimte is zo georganiseerd dat de bewoners voldoende afstand kunnen houden, maar er zijn er ook veel die ervoor kiezen om op de kamer te eten", aldus nog directeur Eveline Pollet. In deze tijden worden de bewoners extra verwend. "En gelukkig zijn er nog geen zieken", klinkt het. Voor bakkersvrouw Anna Franco voelt het overigens ook raar: zondag sluit ze na vier decennia de deuren van haar bakkerij. "En dat had ik mij toch wel even anders voorgesteld. Het afscheid zal in mineur zijn, zonder feestje." (WK)