Bakkerskoppel trakteert de hele school op taart voor zoonliefs derde verjaardag

Niet alleen Charlie's klas, maar heel de school kon meegenieten van deze taart. © WK
Redactie KW

Basisschool Einstein in De Haan mocht dinsdag de taartschep bovenhalen, en wat voor één: omdat hun zoontje Charlie jarig was, trakteerden Audrey Talloen en Jonas Van Maercke van Bakkerij Bruut alle 160 leerlingen op een reuze verjaardagstaart.

Je verjaardag is nóg zo leuk als mama en papa een bakkerij hebben. Voor Charlie’s derde verjaardag trakteerden Audrey Talloen en Jonas Van Maercke meteen maar de hele school op taart. Van de peutertjes tot en met de kinderen van het zesde leerjaar, allemaal mochten ze aanschuiven voor een stukje en het moet gezegd: die profiteroles met vanillepudding waren om duimen en vingers bij af te likken. “Er zitten precies 500 soezen in – drie per leerling en we hebben natuurlijk ook aan de juffen gedacht”, knipoogt Audrey.

Haar zoontje Charlie zit bij juf Lieselot in de klas. “Of er in hem ook een klein bakkertje schuilt? Toen we laatst in de klas pudding maakten, deed hij alleszins heel enthousiast mee. En Charlie is zeker wel de fijnproever van de klas“, glimlacht ze.

Audrey en Jonas hadden overigens zelf ook nog iets te vieren: hun bakkerij ‘Bruut’ in de Driftweg opende exact een jaar geleden de deuren. In één klap hebben ze er nu 160 miniklantjes bij. “Dit is inderdaad een win-win”, geeft Audrey met de glimlach toe. “Maar het was een heel spontane ingeving. In plaats van zijn klasje te trakteren, dachten we: waarom niet de hele school van onze profiterolestaart laten meeprofiteren? In de kerstperiode hadden we er al de kleinere versie van in de winkel, en die viel toen bij iedereen enorm in de smaak”, klinkt het.

Volgend jaar kan ze misschien terugkomen met een nóg grotere taart: Charlie’s schooltje in de Einsteinlaan viert dan zijn zestigste verjaardag.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier