Bakkerij Planquette opent zijn deuren
Karen Deblauwe (25) en Michael Planquette (35) verhuisden recent van Zwevezele naar de bakkerij in Tielt. “We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie om onze eigen zaak uit te bouwen”, zegt Karen. “Uiteindelijk viel ons oog op de verkoopadvertentie van de bakkerij van Kurt en Hilde. In Tielt zijn er nog maar weinig warme bakkers, dus we zijn blij dat we hier kunnen beginnen.”
Vol vertrouwen gaan Karen en Michael de nieuwe uitdaging aan. “De voorbereidingen waren bijzonder druk. Het waren hectische dagen om alles op tijd klaar te hebben, maar we zijn blij dat we van start kunnen gaan”, zegt Michael. Het koppel wacht een nieuwe toekomst. “Ik werkte elf jaar bij een bakkerij en daarna combineerde ik mijn job als arbeider met weekendwerk als bakker. Ik doe het werk graag en ik kijk ernaar uit om mijn klanten te verrassen met mijn specialiteiten.” Ook voor Karen is het een nieuwe stap in haar leven. “Ik ben verantwoordelijk voor de winkel. Er is een kleine link met mijn vorige job, want ik werkte als fabrieksarbeider in de voeding.”
Streekproduct
Karen en Michael willen hun klanten ook laten proeven van een Tielts streekproduct. “Naast verschillende soorten brood, chocolade en patisserie zullen we ook zouaventaarten op het menu zetten”, zegt Karen. “We leggen hierbij de link naar de straatnaam van onze bakkerij. Felix D’Hoop was één van de pauselijke zouaven of militaire eenheden. De zouaventaart is een abrikozentaart, afgewerkt met amandelen, suiker en eiwit. Dat maakt de taart heerlijk krokant.”
De bakkerij is elke dagen open, behalve op donderdag. (TV)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier