Baekelandt Corrida en Kerstmarkt rond de Lendeleedse kerktoren

Diverse organisaties en verenigingen zullen een standje inpalmen op de kerstmarkt. © (foto CLY)
Redactie KW

Zaterdag 14 december organiseert het Comité Lendlee de vierde ‘Baekelandt Corrida’. “De Kerstmarkt, die dit jaar rond de kerk zal staan en waar ook het corrida-parcours zal langs passeren, organiseren we samen met Unizo”, zegt voorzitter Frank Bruyneel van Lendlee Koerse.

De ‘Baeckelandt Corrida’ met start en aankomt op het Dorpsplein bestaat uit drie loopwedstrijden. Om 18.45 uur start de Kids-run over een afstand van 600 meter en voor leerlingen van het kleuteronderwijs en de lagere school. Om 19 uur gaat de ‘kleine corrida’ van start over één ronde van 3 kilometer in het centrum van Lendelede. Om 19.30 uur is het dan de beurt aan de ‘grote corrida over 3 ronden van 3 kilometer.

Voor de kids-run betalen de kleuters en leerlingen lager onderwijs geen inschrijvingsgeld betalen. Voor de kleine en grote corrida betalt men 3 euro. Inschrijven doe je via de website www.lendelede.be, waar je ook nog meer info kunt krijgen over de organisatie.

Tijdens en na de Baekelandt-corrida is het parcours van 18 tot 21 uur voor alle verkeer afgesloten.

Kerstmarkt

“Het concept van de Kerstmarkt is dit jaar een beetje veranderd”, zegt Frank Bruyneel. “De diverse standen zullen rond de Sint-Blasiuskerk staan waar ook het parcours van de corrida zal doorlopen.”

De deelnemers aan de Kerstmarkt zijn: Heidi Salomez (mutsen, sjaals, lederwaren…), Tapabro (3 tapasgerechtjes, rode en witte wijn, limoncello, Lachouffe), Social Thuis (croques monsieurs en soep), basisschool De Talententuin (eigen streekbier Talentje, chips en frisdrank), KFC Lendelede (Filou, Stella, cactusjenever, poffertjes, snoep, suikerspin, croques monsieurs), Unizo (pils, rode en witte wijn, water, cola en oesters), Albert Vastgoed (champagne, charcuteriebordje), supermarkt Vens(braadworsten en witte pensen), Buurtsjotters (pintjes en jenever), Jong CD&V (warme chocomelk en iets zoets) Skalul (warme dranken, shotjes en jenever), KWB Lendelede (streekbier, rode en witte wijn en oliebollen), Jeugd van de Izegemse Triatlonclub (pannenkoeken), Chiromeisjes Ilse (warme wafels, chocomelk met toppings en Amaretto) en Café De Kroone (beenhesp).

Het Dorpsplein blijft afgesloten tot middernacht als de Kerstmarkt gedaan is. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier