Badmintonclub Alveringem organiseert recreantentornooi

Het op 1 na voltallige bestuur van BC Alveringem: Yorim Vanhee uit Veurne- hier met vriendin Maike Rondelez - Klaas Dewulf uit Gijverinkhove, en Kurt De Ruyter uit Alveringem.(Foto AB)
Redactie KW

Badmintonclub Alveringem werd 23 jaar geleden opgericht door Kurt De Ruyter. Om de club en haar werking in de kijker te zetten, organiseert het bestuur voor het eerst een tornooi, op zondag 19 januari in sportzaal Rethorica is dat.

Het was Alveringemnaar Kurt De Ruyter die 23 jaar geleden een badmintonclub in Alveringem oprichtte. Jongvolwassenen, volwassenen en senioren kunnen op dinsdag -en donderdagavond tussen 19u30 en 21 uur op recreatieve wijze de sport beoefenen. Lid worden, kost 85 euro. Begeleiding door ervaren trainers, het gebruik van pluimpjes, verzekering en een ontbijt en barbecue doorheen het jaar, krijgen leden daarvoor in ruil.

Spelplezier

“BC Alveringem staat voor een gezellige club waar vriendschap en spelplezier hoog in het vaandel worden gedragen”, zegt Kurt De Ruyter. “Sporten in groepsverband maakt het sowieso extra leuk! Badminton kan trouwens op vrij korte tijd aangeleerd worden. Na enkele minuten training kan iedereen al een pluimpje slaan. Veel van onze leden gaan wel eens op tornooi. Ze ervaren het als leerrijk én je leert nieuwe mensen kennen. Daarom hebben we beslist om zelf ook eens een tornooi te organiseren. En zo hebben wij de clubs van Bulskamp, Ieper, Poperinge, Veurne, Ichtegem, Diksmuide en De Panne uitgenodigd. Mochten er nog andere clubs willen deelnemen; inschrijven kan tot 12 januari.”

Het recreantentornooi van zondag 19 januari begint om 13 uur met de reeksen dames dubbel en heren dubbel. De categorie dubbel gemengd staat om 16 uur gepland. “In sportzaal Rethorica liggen 7 velden en supporters zijn massaal welkom”, geeft Kurt De Ruyter nog mee.

(AB)

Info en inschrijvingen: secretariaat@bcalveringem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier