Badeend zet speelseizoen in Roeselare in de kijker

De badeend staat symbool voor het kind- en jeugdvriendelijk beleid van de stad. © Stefaan Beel
Redactie KW

Sinds deze week dobbert er een reuze badeend in de kleine bassin tegenover het Welzijnshuis. Deze speelse prikkel wil het kind- en jeugdvriendelijk beleid van de Stad in de verf zetten.

“Zo’n badeend spreekt tot de verbeelding van kinderen en tovert een glimlach op het gezicht van jong en oud”, zegt schepen van jeugd, Dirk Lievens. “Uit de vele gesprekken met kinderen en jongeren werd duidelijk dat die jonge beren het belangrijk vinden om veilig bereikbare en groene plekken te hebben om te spelen en te ontmoeten. De zomer biedt een zee van tijd voor spel en ontmoeting. Met de badeend wil Stad Roeselare het speelseizoen wat extra cachet geven.”

Vakantiewerking

“Tijdens de zomervakantie zijn er constant vier speelcontainers op pad. We tellen zes speelpleinbubbels op verschillende locaties. Er zijn wekelijks verschillende sport-, spel- en themakampen. Op drukke dagen nemen er meer dan 700 Roeselaarse kinderen en jongeren deel aan de vakantiewerkingen, waarbij 150 monitoren het beste van zichzelf proberen te geven. In de tweede week van de vakantie waren maar liefst achttien verschillende bubbels bezig”, zegt Koen Verledens, diensthoofd publiekswerking. “Op de zeventig Roeselaarse speelpleinen ravotten honderden enthousiastelingen en de zomerspeelplaats op het Stationsplein is een herkenbare plek vol speelplezier geworden zowel voor kinderen als hun ouders. In SBS De Brug kunnen kinderen met een beperking terecht om hun vakantie nog net dat tikje meer te geven.” Daarnaast legt schepen Lievens ook nog de nadruk op de bootjes op het Geitepark, de fietstaxi’s en Kunst in de Stad. “Net zoals de geslaagde ‘beire#VANRSL’ paasverlof-campagne, blijft de stad haar inwoners uitdagen.”

Ga tijdens deze coronatijden op zoek naar sterke plekken waar je gelukkig kunt zijn. Neem een foto van jezelf op je favoriete geluksplekje en post die online. Op de website https://jeugd.roeselare.be/ zijn twintig voorstellen terug te vinden. “Naast die eend zijn er nog andere dieren die we de komende jaren tevoorschijn willen toveren”, aldus Dirk. “Rond het Bergmolenbos en de Rumbeekse Zuidberg en het kasteel, willen we die dieren tot leven laten komen langs de mooie fiets- en wandelpaden. Toerisme van het moderne soort waarbij we focussen op beleving in open lucht.”

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier