Back to Amy komt naar Varsenare

Back to Amy treedt op zaterdag 15 februari op in de cultuurzaal van het Hof ter Straeten. © Davy Coghe
Redactie KW

Traject +30 heeft met de covergroep ‘Back to Amy’ opnieuw een mooie naam op de affiche voor het jaarlijkse muzikaal evenement van de vriendengroep. Back to Amy treedt op zaterdag 15 februari op in de cultuurzaal van het Hof ter Straeten in Varsenare.

“We zoeken telkens artiesten die zich engageren om hun performance kleinschalig te brengen, wat ook met zich meebrengt dat het voor ons een budgettaire haalbare kaart moet zijn. En dat is geen sinecure vandaag de dag als onafhankelijke en kleine speler in dit landschap”, zegt Marc Defreyne.

27-club

“Amy Winehouse mengt pop, hiphop, jazz, soul, R&B tot een geheel eigen stijl. Sommige artiesten zijn tijdloos en hebben het eeuwige leven, ze zijn zo uniek dat ze niet te evenaren zijn. Amy Winehouse was zo’n zangeres. Haar album Back to Black is een klassieker, en in haar vaderland was het de best verkochte album van de 21ste eeuw. Jammer de tol van de roem, drank en drugs werd haar te veel: ze overleed op 27-jarige leeftijd, wat haar ‘lid’ maakte van de zogenaamde 27-club. De tributeband Back to Amy doet haar quasi herleven!”

Sport en muziek?

Volgend jaar is het tien jaar dat de vriendenclub de draad van weleer weer opnam. Indertijd bracht men Dire Straits, TC Matic of Doe Maar naar onze contreien. “Daarom willen we volgend jaar misschien opnieuw een grote naam binnenhalen. Of misschien een mix van sport en muziek, beide zijn passies, brengen?”, oppert Marc. (PA)


Back to Amy treedt op zaterdag 15 februari op in de cultuurzaal van het Hof ter Straeten in Varsenare. Kaarten kosten 18 euro en kunnen besteld worden bij bakkerij Sandy en Kris of Thierry’s Gazetje in Snellegem. Reserveren kan ook viagvggeert@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier