Bachelorstudenten produceren milieubewust kippenvoer onder de naam Poulo+

Het kippenvoer wordt enkel geproduceerd voor hobbykwekers.© GF
Het kippenvoer wordt enkel geproduceerd voor hobbykwekers.© GF
Redactie KW

Lotte Callewaert uit Deerlijk en zes medestudenten van Hogeschool VIVES in Roeselare hebben een drukke maand voor de boeg. Onder de merknaam Poulo+ brengen ze een milieubewust kippenvoer op de markt.

“Het kippenvoer wordt enkel geproduceerd voor hobbykwekers”, verduidelijkt Lotte Callewaert uit de Oude Vichtestraat, die samen met Winter Declercq (Heule), Lûna Derycke (Middelkerke), Jaron Roose (Poelkapelle), Bert Blieck (Brugge), Len Van den Berghe (Dikkelvenne) en Arnaud Ollivier (Heuvelland) agro- en biotechnologie studeert aan VIVES Roeselare. “Wij hebben voor een milieubewust product gekozen omdat we vinden dat er een gebrek is aan dit soort voeders.”

“Er wordt in de voedingssector nog te weinig ingezet op het recupereren van reststromen. We gingen een samenwerking aan met Molens Vermeulen NV, die ons helpt met het produceren van het voer. We werkten ook samen met een nutritionist om een gezonde en milieuvriendelijke formule te verkrijgen. We verkopen het voer (12,70 euro voor 20 kg) via online verkoop met afhaalpunten. Bestellen kan via onze Facebookpagina Poulo+.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier