Babyspeciaalzaak Mimi Baby in Tielt verhuist

(foto Nele)
Redactie KW

Babyspeciaalzaak Mimi Baby krijgt begin oktober een nieuwe locatie. De winkel verhuist naar de Kortrijkstraat. Het concept blijft behouden maar de service wordt verder uitgebreid. De nieuwe winkel wordt geopend op 3 en 4 oktober

“In januari 2018 opende ik mijn babyspeciaalzaak Mimi Baby aan de Ieperstraat 17”, vertelt uitbaatster Melissa De Coster. “Mimi Baby groeide in een toch wel korte periode uit tot iets moois. Er zijn in mijn winkel tal van praktische, leuke babyspullen en geboortegeschenken te vinden.”

“De all-in-service biedt heel wat mogelijkheden met het leggen van een geboortelijst, het kiezen van doopsuiker en doopkaartjes, het ontwerpen van de geboortecollectie met de bekleding van het park, de inrichting van de babykamer, handige meeneemtassen en noem maar op. Deze service is dan ook een grote troef in de winkel. De spullen worden gratis geleverd en dit vanaf één maand voor de geboorte. Er is een complete opvolging en ik geef graag advies indien gewenst.”

Ruimere voorraad

De winkel werd te klein en Melissa wil haar zaak verder doen groeien. Vandaar dat ze op zoek ging naar een ruimer pand in Tielt. “Ik zit boordevol toekomstplannen en wil de huidige service verder uitbreiden. In de huidige locatie is dit nogal moeilijk door plaatsgebrek. Ik botste op dit pand in de Kortrijkstraat. Het pand is vier keer groter wat de winkelruimte betreft.”

“Momenteel zijn de werken volop gestart. De plannen zien er alvast schitterend uit. De showroom zal ruimer zijn en ik zal hier ook een grotere stockvoorraad kunnen aanleggen. Nieuw in de winkel wordt de losse verkoop van tal van babyflesjes, slaapzakken, babydoekjes en alle spullen die de kersverse mama nodig heeft. De persoonlijke aanpak en de gezellige sfeer van de huidige winkel blijft behouden. De geboortelijsten kunnen in alle rust opgemaakt worden.”

Workshops

Dat Mimi Baby meer dan een gewone winkel is, is intussen al gebleken. “De service die ik nu ter beschikking stel, wordt uitgebreid. De klant krijgt verder ondersteuning en advies bij het aankopen van producten of het leggen van geboortelijsten.”

“Daarnaast ben ik ook van plan workshops te organiseren voor zwangere vrouwen, mama’s en papa’s en hun kids, fotoshoots, een EHBO-cursus, tips over borstvoeding, slaapproblemen bij de baby of het kind, eetproblemen…Twee keer per maand zal er een workshop georganiseerd worden in een speciaal ingerichte belevingsruimte.”

“Ik word ook een Medela verhuur- en verkooppunt. De producten en toestellen van Medela zijn er voor de mama’s tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. De nodige uitleg wordt telkens gegeven in samenwerking met deskundige vroedvrouwen. Je kan de producten hier aankopen of huren.” (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier