Babbelbox brengt Izegemse senioren van De Plataan in contact met familie

Redactie KW

Inwoners van woonzorgcentra zijn in deze coronatijden aangewezen op het internet of het buitenraam als ze hun familie nog willen zien of horen. Woonzorgcentrum De Plataan in Izegem heeft nu een betere oplossing uitgedokterd met een heuse ‘babbelbox’.

“Het gaat om een lokaal van ongeveer 10 vierkante meter met houten wanden”, zegt zorgschepen Ann Van Essche (CD&V). “Via een wand van plexiglas is contact met familie mogelijk. Onze inwoners krijgen zo toch nog de kans iemand te zien, zonder fysiek contact of besmettingsrisico, wel met visueel en verbaal contact. Per dag komt een andere afdeling aan de beurt, met slechts één bezoeker per bewoner. Het gaat om korte bezoekjes van tien minuten. Verder krijgen de inwoners vanuit de animatie en keuken iets extra’s. Dat kan een wandeling in een afgesloten tuin zijn, in de zon zitten of pannenkoeken eten in de namiddag. Tot slot willen we alle kinderen oproepen om tekeningen te maken en die te komen bussen in alle Izegemse woonzorcentra.”

Zowel onder bewoners als het personeel zijn der intussen enkele mensen met coronasymptomen geweest, maar alle tests waren tot nu toe negatief. Er zijn wel al extra rondes voor de Dienst Maaltijden aan Huis in het leven geroepen. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.