De brandweer, de politie en een dierenarts werden opgeroepen om de dieren te vangen, aangezien de kans bestond dat ze op de snelweg zouden lopen. "We hebben de varkens gevangen met behulp van een verdovingspijl", zegt dierenarts Yves Scheirlynck van dierenartsenpraktijk Lovaart in Veurne.

De dieren werden eerst opgevangen in een naburige hoeve en verblijven momenteel bij dierenarts Yves Scheirlynck, in een paardenstal. "De eigenaars zijn nog steeds niet gevonden ondanks een ruim verspreid bericht op Facebook."

Euthanasie of adoptie

"Ik weet niet of ze ooit nog zullen opdagen. Mogelijk zijn de varkens gedumpt, maar dat zullen we nooit met zekerheid weten. De twee varkens zijn bovendien niet gechipt", zucht de dierenarts.

"Ik ben momenteel op zoek naar iemand die de dieren wil adopteren. Zelf kan ik er niet blijven voor zorgen. Als er op termijn niemand de varkens wil of kan adopteren, zullen we ze moeten laten euthanaseren. Heel jammer, maar we moeten een kat een kat noemen", aldus Yves Scheirlynck.

Wie interesse heeft in de opvang van twee hangbuikvarkens, mag Yves bellen op het nummer 0476 49 30 57. "Het brengt wel veel verantwoordelijkheid met zich mee. De dieren moeten genoeg plaats hebben, eten ongelofelijk veel en woelen het land volledig om."

De brandweer, de politie en een dierenarts werden opgeroepen om de dieren te vangen, aangezien de kans bestond dat ze op de snelweg zouden lopen. "We hebben de varkens gevangen met behulp van een verdovingspijl", zegt dierenarts Yves Scheirlynck van dierenartsenpraktijk Lovaart in Veurne.De dieren werden eerst opgevangen in een naburige hoeve en verblijven momenteel bij dierenarts Yves Scheirlynck, in een paardenstal. "De eigenaars zijn nog steeds niet gevonden ondanks een ruim verspreid bericht op Facebook.""Ik weet niet of ze ooit nog zullen opdagen. Mogelijk zijn de varkens gedumpt, maar dat zullen we nooit met zekerheid weten. De twee varkens zijn bovendien niet gechipt", zucht de dierenarts."Ik ben momenteel op zoek naar iemand die de dieren wil adopteren. Zelf kan ik er niet blijven voor zorgen. Als er op termijn niemand de varkens wil of kan adopteren, zullen we ze moeten laten euthanaseren. Heel jammer, maar we moeten een kat een kat noemen", aldus Yves Scheirlynck. Wie interesse heeft in de opvang van twee hangbuikvarkens, mag Yves bellen op het nummer 0476 49 30 57. "Het brengt wel veel verantwoordelijkheid met zich mee. De dieren moeten genoeg plaats hebben, eten ongelofelijk veel en woelen het land volledig om."