B&B Buytenshuys in Gits opent pop-up zomerbar in groene oase”Ontbijten in boomgaard”

Geert Defevere en Isabelle Denys ontvangen gasten in hun zomerbar 'Zomerstek'. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Goed nieuws voor wie dichtbij een gezellig plekje in het groen zoekt om een vakantienamiddag door te brengen. Geert Defevere en Isabelle Denys openen op donderdag 16 juli een pop-up zomerbar in en rond de serres van B&B Buytenshuys.

Ongeveer vijftien jaar geleden toverden Luc Defevere met zijn vrouw Leona en zoon Geert het tuinbouwbedrijf om tot bed & breakfast. Luc en Leona hielpen nog mee tot in juli dit jaar en doen het nu wat rustiger aan. Isabelle Denys kwam sinds 1 juli de gelederen versterken, zij neemt haar ervaring uit de horeca met zich mee. Tijdens de voorbije coronaperiode viel het toerisme echter stil voor de B&B in de Gitsbergstraat. “Opeens viel alles stil. Doordat ik nog halftijds werk, kon ik niet rekenen op premies. Nu merken we dat de reservaties stilaan weer op gang komen, maar het is nog niet hetzelfde als andere jaren”, vertelt Geert Defevere. Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en gebruikte de vrijgekomen tijd om ideeën die al langer in zijn hoofd zaten op poten te zetten. Aperobags, brunchboxen en barbecueboxen met verse producten overbrugden de eerste maanden. Mits reservatie kan er ook op weekdagen ontbeten worden in de serres van Buytenshuys. En vanaf donderdag 16 juli is er ‘Zomerstek’, een kleinschalige en gezellige pop-up zomerbar. “Het is een idee dat eigenlijk al een zestal jaar in mijn hoofd zit”, aldus Geert. “Een kleine zomerbar in een groene omgeving zoals die van Buytenshuys sprak me al een tijd aan, maar de omstandigheden waren nooit ideaal om het uit te voeren. Nu Isabelle hier elke dag aanwezig is, is dat idee dan toch in een stroomversnelling geraakt.”

gezellig decor

Bij mooi weer kunnen er zo’n 80 mensen op weekdagen in de boomgaard terecht. Bij slecht weer gaat de serre open, daar kunnen ongeveer 50 mensen genieten in een gezellig decor. “In de namiddag gaan we open. Isabelle heeft een passie voor koken en bakken en haar taarten en gebak zullen zeker in de smaak vallen. Om de gasten van de B&B niet te storen, ronden we elke avond rond 23 uur af en openen we niet tijdens het weekend.” Verse producten, een groene omgeving en inzetten op beleving, het zijn de ingrediënten waarmee Geert en Isabelle graag verder willen werken.

“We hebben heel wat plannen in petto voor de komende jaren, onze ‘Zomerstek’ is daarvan een mooi begin”, klinkt het. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier