AZ Zeno uit Knokke-Heist genomineerd voor World Architecture Festival

© Foto DM
Redactie KW

AZ Zeno is genomineerd voor het World Architecturen Festival dat dit jaar van 28 tot 30 november plaats heeft in de Amsterdamse RAI. AZ Zeno is kandidaat in de categorie Water Research.

Het World Architecture Festival strijkt dit jaar voor het eerst neer in Nederland. Het festival wordt van 28 tot en met 30 november georganiseerd in de Amsterdamse RAI en heeft als thema ‘Identity’. De WAF Awards zijn de belangrijkste architectuurprijzen ter wereld. Er worden in drieëndertig categorieën WAF Awards uitgereikt. Daarnaast worden er ook specifieke prijzen uitgereikt waaronder de GROHE’s Water Research Price.

AZ Zeno uit Knokke-Heist dingt mee naar een prijs in de categorie Water Research. Onder het motto ‘een aangename omgeving beïnvloedt het genezingsproces positief’, heeft het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis van de Oostkust een sterke link tussen architectuur en natuur. De doordachte en iconische architectuur integreert perfect in het polder- en golflandschap wat schitterende panoramische verzichten oplevert vanaf de verblijfskamers. De hoge eisen op vlak van ontwerp, technieken, onderhoud… werden doorgetrokken in alle aspecten van het project tot het sanitair.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier