AZ Zeno lanceert ‘Ambulance Ambiance’ voor sollicitanten

gf
Redactie KW

AZ Zeno heeft een dertigtal openstaande vacatures die het moeilijk krijgt ingevuld. Daarom pakt het ziekenhuis uit met ‘Ambulance Ambiance’, een ziekenwagen die men heeft omgebouwd tot partybus.

“Wie nood heeft aan een nieuwe job, kan vanaf vandaag de Ambulance Ambiance bellen”, zegt Ruben Van Leeuwe, hoofd personeelsdienst AZ Zeno. “Net zoals een echte ambulance pikt die je thuis op om je naar het ziekenhuis te brengen voor een sollicitatiegesprek. Op die manier hoopt AZ Zeno nieuwe medewerkers aan te trekken, want dat is in de regio rond Knokke-Heist een hele uitdaging. Verpleegkundige staat in de top tien van knelpuntberoepen in Vlaanderen. Daarbovenop is het in de regio rond Knokke-Heist extra moeilijk om medewerkers te vinden door zijn geïsoleerde en exclusieve ligging. Op vandaag heeft AZ Zeno een dertigtal openstaande vacatures. We zoeken verschillende verpleegkundigen en artsen, maar ook paramedici en medewerkers voor de huishoudelijke dienst. Daarom pakken we uit met de ambulance ambiance: een ziekenwagen die we hebben omgebouwd tot feestbus. Om de actie in de kijker te zetten, namen we een video op met eigen medewerkers als figuranten. Op deze originele manier proberen we op te vallen bij de doelgroep.”

Discobal

De 38-jarige Sofie De Geyter wil graag aan de slag als verpleegkundige in het AZ Zeno en doorloopt samen met Ruben Van Leeuwe een hele vragenlijst. “Vrijdag weet je of je de job hebt”, klinkt het na afloop. Voor Sofie was het alvast een bijzondere ervaring. “Het was echt fantastisch om je mogelijk toekomstige werkgever zo te zien arriveren”, glimlacht Sofie terwijl ze de discobal en muziekinstallatie aanschouwt. “Ik ben eigenlijk echt wel onder de indruk.”

Sofie De Geyter. (foto MM)
Sofie De Geyter. (foto MM)

AZ Zeno is een ziekenhuis met vestigingen in Knokke-Heist, Blankenberge en Maldegem. In 2017 opende de nieuwbouw in Knokke-Heist en ook in Blankenberge en Maldegem worden de gebouwen volop gemoderniseerd. Vandaag werken er 900 personeelsleden en 95 artsen.

(DM/MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.