AZ Zeno laat weer bezoekers toe in Knokke-Heist en Blankenberge

In het AZ Zeno is bezoek vanaf dinsdag 2 juni weer mogelijk. © foto DM
Redactie KW

Vanaf 2 juni is er, op vaste tijdstippen en onder strikte voorwaarden, opnieuw bezoek mogelijk in AZ Zeno. Dit zowel op campus Knokke-Heist als op campus Blankenberge. “De deuren gaan iets meer open maar de veiligheid van patiënten en medewerkers blijft centraal staan”, laat AZ Zeno noteren.

Om de veiligheid te garanderen, werkt men met een toegangspas. Per patiënt wordt één toegangspas voorzien. De pas kan aan de centrale receptie worden afgehaald door de bezoeker. Zonder toegangspas kan het bezoek niet plaatsvinden. De bezoeker kan op woensdag- en/of zondagnamiddag langskomen.

Op de campus in Knokke-Heist kunnen bezoeken plaatsvinden tussen 14 en 18 uur. Op de campus in Blankenberge is dat tussen 14 en 16 uur. Er mag maximum 1 bezoeker per patiënt komen.

De bezoeker brengt zelf een mondmasker mee en draagt dit van op de parking. In het ziekenhuis is het altijd verplicht een mondmasker te dragen. De bezoeker laat bij aankomst zijn of haar temperatuur meten en ontsmet de handen. De bezoeker blijft maximum 1 uur in het ziekenhuis en houdt ten allen tijde anderhalve meter afstand. Het bezoek is beperkt tot de kamer. Fysiek contact is niet toegestaan.

Essentieel is dat de bezoeker de voorbije 14 dagen niet ziek was en geen COVID-19 symptomen had.

(DM/ foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier