AZ Zeno in Knokke kleurt oranje om geweld tegen vrouwen aan de klagen

Van 25 november tot 10 december 2018 kleurt AZ Zeno oranje. Het ziekenhuis ondersteunt hiermee de actie ‘Orange your city / Orange the World’. Het is een actie van Zonta International en Soroptimist International om de campagne ‘Say no to violence against women’ onder de aandacht te brengen.

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende schendingen van mensenrechten op wereldvlak. De Verenigde Naties lanceerden in 1991 de ’16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld’ met als doel een einde te maken aan het geweld tegen vrouwen en meisjes. Ze riepen alle vrouwenverenigingen in de wereld op om actie te voeren en zo de aandacht te vestigen op fysiek, mentaal en seksueel geweld tegen vrouwen. Soroptimist en Zonta nemen sinds enkele jaren actief deel aan de sensibiliseringscampagne.

“De kick-off van deze 16-daagse campagne wordt gegeven op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld”, zegt Julie De Waele, woordvoerder van AZ Zeno. De campagne eindigt op 10 december, Internationale dag voor de Mensenrechten. Tijdens de “Orange the World”-campagne worden wereldwijd bekende gebouwen, monumenten of andere ‘landmarks’ oranje uitgelicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.