Delphine Deneir, stafmedewerker communicatie: "We laten nu nog slechts 1 bezoeker per patiënt per dag toe. Die persoon moet zoveel mogelijk dezelfde zijn en uit de contactbubbel van de patiënt komen. De patiënt beslist wie op bezoek mag komen. In het belang van de patiënt en het ziekenhuis mag elke bezoeker niet langer dan 30 minuten blijven."

Voor een aantal afdelingen gelden er uitzonderingen: op de afdeling pediatrie zijn beide ouders onbeperkt toegelaten. Op de materniteit is deze maatregel ook van toepassing voor de partner en de broers en zussen van de baby. De partner mag blijven overnachten.

Afspraak maken

In het dagziekenhuis mag één persoon de patiënt begeleiden. Op de afdeling Intensieve Zorgen is één bezoeker plus eventueel een begeleider toegelaten indien de bezoeker minder mobiel is. Bezoek is mogelijk om 14.30 uur en om 19 uur. Je kan per dag slechts naar een van beide bezoekmomenten komen, nadat je een afspraak hebt gemaakt met de verpleegkundige (058 33 30 70). De bezoeker mag zich direct naar de afdeling begeven en aanbellen, plaatsnemen in de wachtzaal is niet nodig.

Op de afdeling Midcare is bezoek mogelijk tussen 14.30 en 15 uur of 18 en 18.30 uur na telefonische afspraak (058 33 30 75). Er wordt slechts één personen (en eventueel één begeleider) per patiënt toegelaten en dit moeten steeds dezelfde zijn. Covid-19-positieve patiënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij in kritieke situaties in overleg met de behandelende geneesheer.

Knuffelen op neonatologie

Op Covid-pediatrie is één ouder toegelaten die continu bij het kind verblijft en blijft slapen (rooming-in) en uitzonderlijk is één begeleider toegestaan indien nodig bij een hulpbehoevende patiënt.

De bezoekregeling neonatologie (prematuren) laat beide ouders onbeperkt toe bij hun kind en kangoeroeën (huid-op-huidcontact) en knuffelen is opnieuw toegestaan. Ouders moeten een mondmasker dragen en extra aandacht geven aan goede handhygiëne. Broertjes en zusjes en andere vrienden of familie worden nog niet toegelaten.

Rode of oranje vakantiebestemming

De toegangscontrole aan de inkomhal is ook van toepassing op bezoekers: er wordt gevraagd naar de reden van de komst, mondmasker dragen en handen ontsmetten zijn verplicht, en de sociale afstand moet overal worden gerespecteerd, ook bij de patiënt die wordt bezocht.

Aan alle personen die terugkeren uit een rode of oranje vakantiebestemming wordt gevraagd om de quarantainemaatregel van 14 dagen te respecteren en in deze periode niet naar het ziekenhuis te komen.

Wie op consultatie komt, dient alleen naar het ziekenhuis te komen, met uitzondering van de afdeling pediatrie (één ouder is toegelaten) en voor consultaties gynaecologie en prenatale mag ook de partner meekomen. Personen onder 18 jaar of hulpbehoevende patiënten mogen worden vergezeld door één begeleider.

Delphine Deneir, stafmedewerker communicatie: "We laten nu nog slechts 1 bezoeker per patiënt per dag toe. Die persoon moet zoveel mogelijk dezelfde zijn en uit de contactbubbel van de patiënt komen. De patiënt beslist wie op bezoek mag komen. In het belang van de patiënt en het ziekenhuis mag elke bezoeker niet langer dan 30 minuten blijven."Voor een aantal afdelingen gelden er uitzonderingen: op de afdeling pediatrie zijn beide ouders onbeperkt toegelaten. Op de materniteit is deze maatregel ook van toepassing voor de partner en de broers en zussen van de baby. De partner mag blijven overnachten.In het dagziekenhuis mag één persoon de patiënt begeleiden. Op de afdeling Intensieve Zorgen is één bezoeker plus eventueel een begeleider toegelaten indien de bezoeker minder mobiel is. Bezoek is mogelijk om 14.30 uur en om 19 uur. Je kan per dag slechts naar een van beide bezoekmomenten komen, nadat je een afspraak hebt gemaakt met de verpleegkundige (058 33 30 70). De bezoeker mag zich direct naar de afdeling begeven en aanbellen, plaatsnemen in de wachtzaal is niet nodig. Op de afdeling Midcare is bezoek mogelijk tussen 14.30 en 15 uur of 18 en 18.30 uur na telefonische afspraak (058 33 30 75). Er wordt slechts één personen (en eventueel één begeleider) per patiënt toegelaten en dit moeten steeds dezelfde zijn. Covid-19-positieve patiënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij in kritieke situaties in overleg met de behandelende geneesheer. Op Covid-pediatrie is één ouder toegelaten die continu bij het kind verblijft en blijft slapen (rooming-in) en uitzonderlijk is één begeleider toegestaan indien nodig bij een hulpbehoevende patiënt.De bezoekregeling neonatologie (prematuren) laat beide ouders onbeperkt toe bij hun kind en kangoeroeën (huid-op-huidcontact) en knuffelen is opnieuw toegestaan. Ouders moeten een mondmasker dragen en extra aandacht geven aan goede handhygiëne. Broertjes en zusjes en andere vrienden of familie worden nog niet toegelaten.De toegangscontrole aan de inkomhal is ook van toepassing op bezoekers: er wordt gevraagd naar de reden van de komst, mondmasker dragen en handen ontsmetten zijn verplicht, en de sociale afstand moet overal worden gerespecteerd, ook bij de patiënt die wordt bezocht.Aan alle personen die terugkeren uit een rode of oranje vakantiebestemming wordt gevraagd om de quarantainemaatregel van 14 dagen te respecteren en in deze periode niet naar het ziekenhuis te komen. Wie op consultatie komt, dient alleen naar het ziekenhuis te komen, met uitzondering van de afdeling pediatrie (één ouder is toegelaten) en voor consultaties gynaecologie en prenatale mag ook de partner meekomen. Personen onder 18 jaar of hulpbehoevende patiënten mogen worden vergezeld door één begeleider.