AZ West is voorbereid op stijgend aantal coronabesmettingen

De cafetaria is opnieuw gesloten voor patiënten en bezoekers. © MVQ
Redactie KW

Momenteel liggen er in het Veurnse ziekenhuis AZ West 12 patiënten in de covid-afdeling, waarvan twee op Intensieve Zorg. Dat brengt de algemene zorgverlening nog niet in gevaar, maar er wordt deze week grondig overlegd of zich eerstdaags aanpassingsmaatregelen opdringen.

Delphine Deneir, stafmedewerker Communicatie: “Alleen al in de covid-afdelingen worden er een 20-tal zorgmedewerkers ingezet, wel gespreid over alle shiften. Intussen zijn er ook vier besmettingen vastgesteld bij ons ziekenhuispersoneel. Op dit ogenblik stelt dit geen probleem en kunnen we de continuïteit nog altijd verzekeren.”

Delphine benadrukt dat alle dringende ingrepen, net zoals tijdens de eerste golf, blijven doorgaan. “Ook de niet dringende behandelingen komen voorlopig nog niet in het gedrang. Wel zijn de besprekingen volop aan de gang of en hoe we de ziekenhuisactiviteiten kunnen of moeten afbouwen”, aldus Delphine.

Bezoek blijft toegelaten volgens de bezoekregeling die op 8 augustus werd ingevoerd: één bezoeker per patiënt op de vaste bezoekdag van de afdeling, gedurende maximum een half uur, met mondmasker en geen enkel fysiek contact (geen kussen/knuffels of handen schudden).

Info: https://www.azwest.be/nieuws/nieuwe-bezoekregeling-vanaf-8-augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier