AZ Delta wordt bedolven onder de geschenken: van soep van Tim Boury tot mini-MINI’s

Wouter Vander Stricht

De jongste weken wordt AZ Delta overstelpt met aanvragen om iets te mogen schenken aan het ziekenhuis en de mensen in de zorg. “Een nieuw fenomeen dat voor corona niet bestond. Maar we appreciëren het ten volle. Het is een waardering voor AZ Delta, maar vooral ook voor al onze medewerkers”, klinkt het bij algemeen directeur Johan Hellings.

Als corona iets goed heeft aangericht, dan zal dat wel het verhoogde respect voor de mensen in de zorg zijn. En dat uit zich de jongste maanden ook in schenkingen aan de ziekenhuizen. Ook in AZ Delta (Roeselare-Menen-Torhout) ondervindt men dit. “Vroeger kregen wij nooit schenkingen. Nu startte het al in de eerste lockdown, maar toen lag de focus meer op zaken die we meteen konden gebruiken. Zoals mondmaskers bijvoorbeeld, waar toen een tekort aan was.”

Albert Heijn België schenkt onze zorgverleners manden vol lekkers! Hartelijk dank voor deze bemoedigende attentie! ❤👌 #checkdestory

Geplaatst door AZ Delta op Maandag 7 december 2020

De Roeselaarse sterrenchef Tim Boury kwam al aspergesoep uitschenken en de medewerkers van AZ Delta konden ook al smullen van pizza’s en gebak. “Hetgeen de mensen schenken is erg divers geworden. Maar het wordt telkens in dank aangenomen. Het is een vorm van waardering voor ons ziekenhuis, de artsen en de medewerkers. Omdat we ook 4.000 medewerkers hebben, bekijken we ook zorgvuldig om iedereen aan bod te laten komen. Zowel de mensen in de frontlinie, als de back-office. Als we bijvoorbeeld 300 vouchers voor frietjes ontvangen, trachten we daarbij een doelgroep te vinden onder onze medewerkers. Andere zaken, zoals de loopauto’s die we vorig weekend kregen, vinden dan een logische plaats op de dienst pediatrie.”

Pelckmans uitgevers schonk AZ Delta mooie boekenpakketten, binnen hun campagne ´Met een boek ben je nooit alleen´. …

Geplaatst door AZ Delta op Zaterdag 5 december 2020

Praktisch komt er bij zo’n schenking ook wat kijken. “De mensen doen bij ons een aanvraag en die keuren we dan goed. We hebben nog niets aangeboden gekregen dat we om een of andere reden moesten weigeren. Aan de overhandigingen kunnen we uiteraard geen massa-event koppelen, we doen alles zeer voorzichtig en coronaproof. Als ziekenhuis hebben we daarin uiteraad een voorbeeldfunctie. Maar we uiten onze dankbaarheid door de berichten te posten op onze sociale media.”

Schenkingen afgelopen weken

21 oktober – Manden met streekproducten (Robert Half Westwing Park)

4 november – 1.500 goodiebags (Bellewaerde)

25 november – 1.500 klaaskoeken (Bakkersschool Roeselare)

30 november – chocoladepakketjes sinterklaas (Smart Metal Works)

1 december – 300 vouchers frietjes (Zilverbergh Food, Frituur Derry’s en Triporteur)

4 december – foodboxen (Albert Heijn)

4 december – 350 boeken (Pelckmans Uitgeverij)

4 december – vier loopauto’s (BMW en MINI Dejonckheere)

9 december – 270 staaltjes haarproducten (kapsalon Barbarella Oekene en firma Dux)

11 december – 30 Legopakketten (Lego Fairy Bricks)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier