AZ Delta sluit corona-afdeling in Menen

© MP
Redactie KW

Goed nieuws van het coronafront: AZ Delta, afdeling Menen, sluit haar covid-19 afdeling. Afdeling Torhout sloot enkele dagen terug al de deuren wegens complete leegstand.

De speciale afdeling in het Meense ziekenhuis bestond uit zowel een cohorte- als een pre cohorte-departement. Wie vermoedelijk besmet was met het coronavirus kwam in quarantaine terecht in de pre cohorte-afdeling, in afwachting van de testresultaten. Wie na analyse positief werd bevonden, kwam op de cohorte-afdeling terecht.

Eventuele patiënten worden opgenomen in Roeselare

Voor Menen ging het om 37 bedden“, horen we bij de woordvoerder van AZ Delta. “In Menen bleef de bezetting lange tijd schommelen rond de 20 bedden maar de afgelopen weken daalde het cijfer zienderogen. Uiteindelijk bleef er nog een patiënt over, die werd naar de afdeling Roeselare gebracht, waardoor we de afdeling in Menen kunnen sluiten. Mochten er alsnog patiënten verschijnen, dan worden deze overgebracht naar het ziekenhuis van Roeselare.”

De covid-19 afdeling blijft nu drie dagen leeg staan alvorens deze compleet wordt ontsmet. Daarna krijgt de afdeling opnieuw haar originele functie toegewezen. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier