AZ Delta nadert de kaap van de 200 corona-opnames en die van 100 overlijdens sinds maart

Op dit moment worden maar liefst 198 patënten verzorgd op de verschillende campussen van AZ Delta. Sinds dit weekend werden nog eens twee overlijdens genoteerd, waardoor er sinds maar nu al 97 overlijdens te betreuren vielen. Het lijkt een kwestie van dagen of uren vooraleer de kaap van de 100 overlijdens gerond wordt.

© belga

AZ Delta bereidde zich grondig voor op een verdere toename van coronapatiënten. Tegen maandagmiddag waren 235 operationele bedden met bestaffing voor Covid-patiënten en 47 bedden voor Covid-patiënten op intensieve zorg voorzien.

Afgelopen zaterdag was er voorzichtig nog wat goed nieuws, want het aantal Covid-19-patiënten was lichtjes gezakt van 170 naar 167. Maar dat was slechts een momentopname, want twee etmalen verder is dat aantal weer flink de hoogte in geschoten. Maandagmiddag om 13 uur werden maar liefst 198 coronapatiënten geteld. In Rumbeke worden er in totaal 132 (+19) mensen met Covid-19 verzorgd. 34 patiënten krijgen er intensieve zorgen, een stijging met zeven personen.

In Menen telt men op dit moment 43 patiënten, zes meer dan zaterdag. In Torhout zijn dat er 23, ook zes meer dan twee dagen voordien. Ondertussen zijn ook twee mensen overleden aan Covid-19, wat het totaal op 97 brengt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.