AZ Delta hervat vandaag vaccinatie, maar mag wel slechts 204 extra medewerkers inenten

Longarts Ingel Demedts kreeg maandag een van de eerste 180 vaccins, vandaag worden nog 204 medewerkers van AZ Delta ingeënt.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Longarts Ingel Demedts kreeg maandag een van de eerste 180 vaccins, vandaag worden nog 204 medewerkers van AZ Delta ingeënt.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

In de hub-ziekenhuizen met het Pfizer-vaccin op voorraad mag men vandaag vrijdag 22 januari weer starten met het vaccineren van medewerkers van de spoeddienst en de afdeling intensieve zorgen. “Maar we werden wel een quotum opgelegd van 204 vaccins”, verduidelijkt Ann-Sofie Vanthournout, hoofdapotheker bij AZ Delta Roeselare-Menen-Torhout. Ook AZ Sint-Jan in Brugge kreeg een quotum van 204 vaccins.

Maandag werd de vaccinatie van de medewerkers van AZ Delta op gang gebracht , maar al even gauw werd die een halt toegeroepen. Tot grote frustratie van al de zorgverleners . Gisteravond kregen alle hub-ziekenhuizen, waarvan AZ Delta er dus eentje is, het sein dat er opnieuw gevaccineerd mag worden. “Maar wij werden wel al een quotum van 204 opgelegd. Maandag konden we dus al 180 mensen uit de prioritaire diensten vaccineren, vandaag komen er nog 204 bij”, klinkt het bij hoofdapotheker Ann-Sofie Vanthournout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“We willen onze mensen beschermen en liefst zo snel mogelijk alle medewerkers” – Ann-Sofie Vanthournout, hoofdapotheker AZ Delta

AZ Delta moet daarbij niet raken aan de vaccins bestemd voor (het tweede spuitje in) de WZC’s. “Zeker niet. We hebben woensdag alsnog een levering van vaccins gekregen. Niet zes trays zoals eerst beloofd, maar drie.” Drie trays zijn goed voor drie keer 195 vaccins. “Maar dat doet er niet veel toe. Wij mogen maar 204 medewerkers vaccineren. Dat bepaalt het quotum.”

En die vaccins worden vandaag nog toegediend aan medewerkers van de afdeling intensieve zorgen en de spoeddienst. “Het is logistiek opnieuw een hels werkje om dat in een dag in elkaar te boksen, maar we krijgen dat wel voor elkaar. We willen in eerste instantie onze mensen beschermen. Nu 204 extra medewerkers, maar het liefst van al zo snel mogelijk iedereen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.