AZ Damiaan zet extra in op communicatie met nieuwe medewerker Dominique Jauquet

Kevin Mollet (links) krijgt versterking van Dominique Jauquet. © TVA
Redactie KW

De coronacrisis vraagt om heldere en duidelijke communicatie. Dat weten ze in het AZ Damiaan maar al te goed. Om de communicatie te versterken, werd een extra stafmedewerker aangeworven. Woordvoerder Kevin Mollet krijgt er zo met ex-journalist Dominique Jauquet een dichte collega bij.

Dat het momenteel erg druk is in het AZ Damiaan, is nog zachtjes uitgedrukt. Begin deze week waren er nog 47 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het ziekenhuis, waarvan zes patiënten op de dienst Intensieve Zorgen. De impact op de ziekenhuiswerking blijft dus groot. Tot nu toe vinden nog steeds enkel dringende ingrepen en behandelingen plaats. “Alle raadplegingen gaan wel nog altijd door en het ziekenhuis blijft een veilige plaats om naar de raadpleging bij de arts of andere zorgverleners te komen”, benadrukt de directie.

Realtime info

Het ziekenhuis zet in deze uitzonderlijke tijden hard in op communicatie. Kevin Mollet, die al 21 jaar werkt in het AZ Damiaan en sinds 2014 communicatieverantwoordelijke is, krijgt er een extra kracht bij. Gewezen journalist Dominique Jauquet treedt er in dienst als stafmedewerker PR & Communicatie.

“Het gezondheidslandschap is op alle domeinen in evolutie en de nood aan communicatie is groter dan ooit”, zegt Mollet. “Zowel intern als extern verwacht men bijna realtime informatie of antwoorden op vragen en bekommernissen. Als duo zullen we nog sterker kunnen inzetten op onze bestaande dienstverlening en lopende projecten, maar ook nieuwe initiatieven kunnen realiseren. Momenteel is het bijzonder druk door corona, maar we hebben ook al enkele ideeën die we de komende maanden samen willen uitwerken.”

Geen onbekend terrein

Jauquet is onder meer Master in de Communicatiewetenschappen (UGent) en was vijftien jaar lang actief als journalist in de regio Oostende. In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam de Oostendenaar terecht bij het Damiaan.

“Vanuit mijn job als journalist heb ik altijd goeie ervaringen gehad met de communicatie van het ziekenhuis. De verhuizing van het Sint-Jozefziekenhuis naar het nieuwbouwcomplex is een mooi voorbeeld”, klinkt het bij Dominique.

“De coronacrisis, en hoe dit werd aangepakt in het ziekenhuis, heb ik eveneens heel positief ervaren. Er werd altijd open en correct gecommuniceerd, en die stijl sprak en spreekt me aan. Het leek me heel interessant om aan de andere kant te staan en dus de communicatie van het ziekenhuis mee vorm te geven.”

Vanuit mijn job als journalist heb ik altijd goeie ervaringen gehad met de communicatie van het ziekenhuis – Dominique Jauquet

De medische sector is geen onbekend terrein voor Dominique Jauquet. “Mijn opa Joseph Jauquet was een bekende dokter in Oostende. Hij had zijn kabinet aan het Sint-Catharinaplein, en was als kolonel/geneesheer hoofd van het Militair Hospitaal. Mijn papa, intussen met pensioen, was jarenlang actief als sales manager en commercieel directeur in de farmaceutische sector. Ook mijn broer werkte jaren in deze sector en is vandaag zelfstandig consultant als ‘Health Marketeer’. Dat ik vandaag in een ziekenhuis aan de slag ga, maakt de cirkel dus eigenlijk rond.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier