AZ Damiaan met 104 aan start van Ostend Night Run

Redactie KW

Op zaterdag 22 september organiseert Rotary ter Streep Oostende de vierde editie van de Metarelax Ostend Night Run. Om 20 uur wordt de start gegeven op de zeedijk, ter hoogte van het Kursaal. Het parcours van 7 km, dat één, twee of drie keer wordt afgelegd, brengt de deelnemers op de mooiste plekjes van de stad. Er worden 2.000 deelnemers verwacht, waarvan al 104 vanuit AZ Damiaan.

Om 19 uur start de Kids Run, 700 of 1.000 meter op de zeedijk. Om 20 uur wordt de start gegeven van de prestatieloop. De deelnemers kunnen kiezen tussen 7, 14 of 21 km. Het parcours brengt hen op de westelijke strekdam, door de ondergrondse parking, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, het OLV-College, het Feest- en Cultuurpaleis, de James Ensorgalerij, de levendige uitgaansbuurt, het Kursaal Oostende en een feeëriek Koningspark. Inschrijven kan ter plaatse. Je betaalt 16 euro voor de 7 km, 21 euro voor de 14 km en 26 euro voor deelname aan de 21 km. Deelnemen per team van drie kan via de Team Challenge. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Dit jaar wordt gekozen voor KoMEE en TEJO vzw.

Teambuilding

Verschillende bedrijven sponsoren de Ostend Night Run. AZ Damiaan is vaste deelnemer en sponsor van de Night Run. Vorig jaar werd deelgenomen met 55, dit jaar is het aantal verdubbeld, met 104 werknemers, vrijwilligers en sympathisanten. “AZ Damiaan ziet Ostend Night Run als een soort teambuilding”, legt pr-man Kevin Mollet uit. “We bieden iedereen de kans om deel te nemen, van dokter tot poetshulp, en iedereen er tussenin. We hebben een eigen T-shirt met reclame voor AZ Damiaan. Vorig jaar was het al een succes met veel deelnemers en vrijwilligers. De meeste AZ Damiaan-lopers kiezen voor de korte afstand, maar we hebben ook een twintigtal kandidaten voor de 14 km. We wilden nog beter doen en in het kader van onze welzijnscampagne voor het personeel hebben we vanaf maart, telkens op maandag in ‘t Bosje of op het strand, een start-to-run actie georganiseerd om niet-lopers te stimuleren om te bewegen. Dit alles met de hulp van Christine Caron, bekend atletiektrainer en werknemer in AZ Damiaan.”

klaarstomen

“We zijn met 23 mensen gestart, op maandag de groepstraining en individuele training tijdens de week. Na 30 weken werken aan de fysiek hebben we toch een twintigtal deelnemers kunnen klaarstomen voor deelname aan de 7 km. Slechts enkele hebben afgehaakt door blessure of gebrek aan motivatie. We mogen van een succes spreken, want heel wat deelnemers gaven toe dat ze door de start-to-run nieuwe vrienden leerden kennen onder de collega’s.”

“We spreken af om 19.30 uur op het Monacoplein en dan gaan we in groep naar de start. AZ Damiaan zal goed vertegenwoordigd zijn. Het wordt een fantastische belevenis. Achteraf wordt iedereen verwacht in de tent voor een gezellig samenzijn”, besluit Kevin Mollet. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier