AZ Damiaan in Oostende heeft 9 coronapatiënten opgenomen

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De tweede golf van het coronavirus slaat woedt overal hevig. In het AZ Damiaan in Oostende verbleven er op zondagmorgen 9 coronapositieve patiënten, waarvan er een patiënt wordt beademd en op de dienst intensieve zorgen verblijft.

De voorbije 48 uren werden 5 patiënten in het kader van COVID-problematiek gehospitaliseerd in het AZ Damiaan. De laatste 48 uur konden ook 3 patiënten het ziekenhuis verlaten. Sinds de start van de registratie van de tweede golf op 24 juli werden in totaal 24 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd, waarvan 15 patiënten het ziekenhuis konden verlaten. “We schalen op naar fase 1B, zoals de FOD Volksgezondheid dat heeft opgelegd”, vertelt woordvoerder Kevin Mollet.

Fase 1B betekent dat de helft van de bedden op de intensieve afdeling wordt voorbehouden voor corona-patiënten. “We willen de reguliere zorg en de normale activiteiten zo lang als mogelijk blijven aanbieden aan onze patiënten. AZ Damiaan is een veilige omgeving voor wie zorg nodig heeft. Alle reguliere zorg, dus alle afspraken die patiënten bij ons nodig hebben, gaan voorlopig nog steeds door. Patiënten met een afspraak hoeven ons niet zelf te bellen. De patiënten worden door onze diensten gecontacteerd mocht de komende dagen blijken dat een afbouw van de niet-dringende reguliere zorg nodig zou zijn.”

Het ziekenhuis roept ook op om niet zelf geplande of noodzakelijke zorg uit te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier