Axelle’s Fashion: in amper acht maanden van pop-up naar vaste winkel

Axelle Vercruysse en haar mama Saskia Delameilleure zien met Axelle's Fashion een droom in vervulling gaan. © foto Kurt
Sarah Gadeyne

Axelle’s Fashion, de pop-up uit de Zwevezelestraat, opent op 10 augustus op een nieuwe locatie in de Statiestraat 63. De winkel voor dameskledij wordt uitgebaat door Axelle Vercruysse (23) en haar moeder Saskia Delameilleure (49). Samen startten ze hun droom in december 2018 als pop-upwinkel in een klein pand. Door de positieve reactie van hun klanten besloten ze na amper acht maanden te verhuizen naar een grotere locatie.

Onder het motto ‘Forget the rules, if you like it wear it’, bieden Axelle en Saskia betaalbare en trendy damesmode aan. Hierbij richten ze zich op het breder publiek: van jeugd tot dameskledij en van kleine tot grote maten. “We droomden beiden al zeer lang van onze eigen kledingwinkel. We willen dat iedereen er goed uitziet en zich ook goed voelt in hun kledij. Toen het pand naast ons huis leeg kwam te staan, zagen we onze kans om als pop-up te starten. Onze aanpak werd gewaardeerd en we begonnen al snel te zoeken naar een grotere locatie. Die vonden we in de Statiestraat 63, net naast de Spar”, vertellen de twee zaakvoersters.

Divers aanbod

De nieuwe winkel van 100 vierkante meter heeft veel voordelen: “De parkeergelegenheid is een groot voordeel. Het is in het centrum, waardoor we een breder publiek kunnen bereiken. Het pand is ook veel groter dan onze pop-up, hierdoor kunnen we ons aanbod uitbreiden en ons ideaalbeeld van de winkel verder nastreven. We hebben kledij van diverse mooie en betaalbare merken. Dit zal nu nog uitbreiden door de verhuis. Door deze brede waaier kunnen we zowel de jeugd als dames met kleine tot grote maten zich goed laten voelen in hun kledij.”

Daarnaast zijn er nog veranderingen. Axelle stopte haar werk als bejaardenhelpster om zich voltijds op de winkel te richten. Zo kunnen Saskia en Axelle samen de winkel bemannen en klanten helpen, terwijl ze elkaar in hun pop-up steeds afwisselden. De openingstijden breiden uit zodat de winkel ook de maandagnamiddag open zal zijn. En er komt op termijn nog een website, naast de huidige Facebookpagina.

Zoals in een relatie

Moeder en dochter werken goed samen. “Het is zoals in een relatie: met ups en downs. Maar het loopt vlot. We vullen elkaar perfect aan. We kiezen de collecties samen, maar we kijken elk voor onze generatie. Axelle kiest kledij voor jonge vrouwen en ikzelf voor de rijpere vrouwen. Ons cliënteel is dan ook zeer uitgebreid. Het is een mooi evenwicht dat ook weerspiegeld wordt in de inrichting van onze winkel. Er is een kant voor Axelle, voor het jongere publiek. En een kant voor mij, voor mensen van mijn generatie en ouder. Het leuke is dat we al wat klanten kennen en dus onze collecties kunnen kiezen met onze klanten in het achterhoofd. We houden van de persoonlijke aanpak en we proberen om iedereen zich op zijn gemak te laten voelen in de winkel”, legt Saskia uit. “We zijn bijna klaar voor de feestelijke opening op zaterdag 10 augustus. Iedereen is welkom vanaf 10 uur tot in de late namiddag voor een hapje en een drankje. We geven 10 procent korting en natuurlijk krijgen de klanten ook een cadeautje.”

Meer info: www.facebook.com/axellesfashionrocks; storesquare.be/winkel/axelles-fashion. Openingsuren: maandag van 14 tot 18 uur, dinsdag gesloten, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, zondag van 10 tot 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier