Axelle Bellaert: “Mijn fiets is mijn alles”

Tim Vansteelandt

Axelle Bellaert (20) uit Stalhille (Jabbeke) is afgestudeerd als grafisch mediavormgever, maar runt met haar mama een broodjeszaak in Sint-Andries. Daarnaast is Axelle aan de slag als veldrijdster.

Je poseerde voor ons in lingerie. Hoe voelde je je daarbij?

“Behoorlijk op mijn gemak, want de dag van vandaag is lingerie ongeveer hetzelfde als een bikini. Ik vind het ook wel fijn om mijn lichaam eens op een andere manier op foto te zien dan in sportkledij.”

Je staat graag voor de lens?

“Als ik daar de kans toe krijg, dan grijp ik die met beide handen. Het is altijd leuk om mooie foto’s van jezelf te hebben. Bovendien maakt het je zelfzekerder. We zijn jong en mogen pronken met onze jeugdigheid. Maar ik zou nooit volledig uit de kleren gaan.”

Hoe belangrijk is je fiets voor je?

“Mijn fiets is zowat mijn alles. Van zodra je beslist om te fietsen, verandert je leven. Je moet op alles letten: trainen, er veel voor laten en er vooral veel voor doen.”

Door te fietsen krijg je gespierde benen en ‘tanlines’. Een nadeel?

“De gespierde benen had ik al, want ik heb zeven jaar gedanst. Aan de tanlines heb ik dan weer een hekel. Als je een kleedje draagt met spaghettilijstjes of wat korter dan een koersbroek, dan zie je dat. En veel mensen komen mij dan vragen of ik misschien koers.”

Wat vind je het mooist en het minst mooi aan jezelf?

“Ik werk hard om een gespierd lichaam te hebben, vooral mijn buik vergt veel energie. Mijn benen vind ik dan weer iets te gespierd. Die ‘geblokte’ benen zijn niet zo vrouwelijk, maar uiteindelijk wen je daar wel aan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.