Axel Dejager start Autohunt op nieuwe KMO-zone in Ingelmunster

Axel Dejager in z'n nieuwe autozaak.©FODI FODI
Axel Dejager in z'n nieuwe autozaak.©FODI FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op de nieuwe KMO-zone Deefakker in Ingelmunster vind je op het adres Bouwke 17 de nieuwe zaak Autohunt van Axel Dejager uit Harelbeke, die vanuit deze vestiging auto’s koopt en verkoopt. Axel voelt zich al thuis in Ingelmunster. “Ik sleutel niet aan de voertuigen. Ik doe enkel aan- en verkoop”, zegt hij.

Axel (27) werd geboren in Kortrijk, groeide er op en studeerde er. Daarna vestigde hij zich in Harelbeke. “Mijn mama is zelfstandig thuisverpleegkundige en heeft veel werk in Harelbeke. Zo vestigden we ons in Harelbeke, bijna op de grens met Kortrijk”, vertelt de zaakvoerder van Autohunt die altijd al een passie had voor auto’s.

“Toen ik mijn plechtige communie deed, wilde ik foto’s naast mooie auto’s. Ik studeerde Automotive Management aan het Vives in Kortrijk. Ik deed er ook nog een extra jaar autotechniek bij. Na mijn studies was het logisch dat ik in de autosector werk zou zoeken. Ik begon bij BMW in Bornem. De meeste afgestudeerden van mijn klas kozen voor de richting verkoop, maar ik wilde een andere weg inslaan en dus opteerde ik voor werk in de hoofdzetel van BMW in Bornem.”

“Daar ontdekte ik dat voor mij niet de ideale job was, want ik zat te veel achter een bureau en het computerscherm. Ik miste het contact met mensen. Op mijn werk leerde ik iemand kennen uit Brugge. Zo kwam ik terecht in de BMW-garage in Brugge, waar ik een viertal jaren werkte. Ik deed de aan- en verkoop van tweedehandswagens. Ik was eveneens verantwoordelijk voor de stockage en de verkoop. Ik amuseerde mij daar, maar ik had toch te weinig de zaken in eigen handen. Bepaalde werkpunten wilde ik anders aanpakken. Daarom besloot ik het als zelfstandige te proberen. Mijn werkgever wist al vanaf de eerste sollicitatie dat het mijn droom was om ooit zelfstandig te worden. Ik vond dat ik de leeftijd ervoor had en ik had al gespaard, zodat ik op zoek ging naar een geschikte locatie.”

Alle merken

Axel vond niet van vandaag op morgen een eigen werkplek. “Het was een lange zoektocht. Ik bezocht diverse locaties. Op het internet las ik een bericht over de nieuwe KMO-zone in Ingelmunster. Ik kwam kijken, had contact met de eigenaar en één week later besloot ik het licht op groen te plaatsen. Ik leer nu Ingelmunster beter kennen. Vroeger ging ik naar de keuring in Kortrijk. Ik ontdekte echter dat de keuring in Tielt heel dichtbij is. Ik had ook al contact met banden Deboosere uit de Bruggestraat voor een samenwerking”, vertelt Axel verder, die zich specialiseert in de aan- en verkoop van voertuigen.

Ik zocht lang naar de geschikte locatie voor mijn autozaak”

“Ik verkoop alle merken. Van grote voertuigen tot kleine auto’s. Ik bezit ook een kleine stock wagens die ik op het internet plaats. In Frankrijk heb ik een grote afzetmarkt, omdat ik mijn voertuigen daar ook aanbied. Ik koop en verkoop niet enkel, maar ik zorg er eveneens voor dat ieder voertuig wordt gecontroleerd, dat het onderhoud en/of de keuring in orde zijn,… Ik sleutel er niet aan. Het is hier geen garage, anders kan ik dat niet alleen bolwerken.”

Correcte handelswijze

“Ik ben eerlijk naar de klant toe. Is er een defectje aan een voertuig of is er iets aan, dan neem ik daar een foto van en dan zien ze dat vooraf. Komen ze ter plaatse, dan weten ze dus al of er bijvoorbeeld een kleine deuk of kras is. Dat is een correcte manier van werken en de klant waardeert dat.”

Het bedrijf van Axel Dejager heet Autohunt. “Ik dacht lang na over een naam. Het is logisch dat in mijn bedrijfsnaam ‘auto’ verwerkt is, maar ook mijn naam komt erin voor. Jawel, ‘hunt’ is de vertaling van mijn familienaam Dejager. Ik hoop natuurlijk dat mijn zaak kan groeien, maar voor een autoketen is het nog te vroeg. We zien wel wat de toekomst brengt”, besluit Axel Dejager.

Axel Dejager is door corona enkel op afspraak te bereiken op 0472 37 99 80 – axel@autohunt.be. Adres: Bouwke 17 (zijstraat Meulebekestraat, ter hoogte van huisnummer 125) www.autohunt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.