Axana Verhoest uit Nieuwpoort is 21 in 2021: “In schlagers kan ik me uitleven”

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

“Ik ben afgestudeerd als opvoedster en heb twee jaar met mensen met een beperking gewerkt. Afgelopen najaar liep mijn contract ten einde, waarop ik solliciteerde voor een job als zorgkundige. Sinds januari werk ik in woonzorgcentrum Huize Vogelzang in Brugge, wat van oorsprong een klooster is. Er wonen dus enkel zusters.”

En wat in het weekend?

“Ik werk één op de twee weekends en ga ook dikwijls babysitten. Als ik thuis ben, geniet ik van een avondje stappen met mijn vriendinnen, ga ik iets eten of bezoeken we familie. Ontspannen doe ik ook door in de zetel te zitten en tv te kijken.”

Heb je een lief?

“Ja ik heb een vriend. We vormen nu bijna een jaar een koppel en we hebben onlangs samen een huis gekocht in Koekelare, waar we in december in mogen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Heb je nieuwe hobby’s ontdekt?

“Vorig jaar ben ik geopereerd geweest, dan heb ik een maand rust moeten nemen om te herstellen en te revalideren. Ik heb niet echt nieuwe hobby’s ontdekt, maar ik heb wel wat fitnessmateriaal gekocht voor thuis. Van zodra de fitnesscentra weer open mochten, ben ik evenwel daarheen getrokken.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik zet vooral de radio op en luister dus naar wat er nieuw en populair is. Ik hou ook enorm van schlagers, daar kan in mij volledig in uitleven. Ik wil zeker ooit eens een schlagerfestival meemaken!”

Bezocht je afgelopen zomerfestivals, of heb je er gemist?

“Ik ben nog nooit naar een festival geweest, maar ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar Tomorrowland. Daar moet ik dan wel nog even voor sparen.”

Ben je een bingewatcher? Wat moet je zeker gezien hebben?

“Ik ben een Netflixer en een Disney+-fan. Ik bekijk graag romantische films en komedies, maar naar horrorfilms kijk ik nooit. Op Disney+ ben ik vooral fan van Marvel. Wat ik zeker nooit mis, is Familie. Ik ben een echte VTM-kijker.”

Hoe zit het met de generatiekloof?

“Die merk ik vooral in de technologische vooruitgang. Mijn pa kan totaal niet overweg met gsm’s en pc’s; mijn mama kan dat wel.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik droom van het clichébeeld: huisje-kindje-boompje. Ik heb altijd al gezegd dat ik op mijn 25ste een eerste kindje zou willen en over tien jaar zou ik graag twee lieve schatjes zien rondlopen bij ons thuis. Voorts zou ik over een jaar verpleging willen studeren, wat mogelijk is via mijn werk.”

(Wouter Verheecke)