"Omdat we ervan overtuigd zijn dat we een vrij origineel ziekenhuisrestaurant hebben, zowel wat infrastructuur als wat aanbod betreft, schreven we ons in voor het thema innovatie en originaliteit binnen de Catering Awards van Gault&Millau", ...

"Omdat we ervan overtuigd zijn dat we een vrij origineel ziekenhuisrestaurant hebben, zowel wat infrastructuur als wat aanbod betreft, schreven we ons in voor het thema innovatie en originaliteit binnen de Catering Awards van Gault&Millau", zegt Stefan Van Daele van het Catering Management."We werken vooral rond beleving. Zo wordt er gebakken op een teppanyakiplaat, boden we als eerste in België Ice 'n Rolls aan, en serveren we Bretoense pannenkoeken. We hebben ook een volledig eiland in zelfbediening, waar mensen onder meer zelf hun broodje kunnen samenstellen, en een Merry Chef, waar gerechten onmiddellijk kunnen gebakken of gegaard worden.""De catering binnen AZ Groeninge bestaat uit twee grote blokken", legt Facilitair Manager Hoteldiensten binnen AZ Groeninge Patrick Meyvaert uit. "Naast de bistro, waar buiten coronatijden gemiddeld tot 1.200 warme maaltijden, koude schotels en broodjes voorzien worden voor personeel en bezoekers, is er de keuken waar dagelijks zo'n 1.000 patiëntenmaaltijden bereid worden. Deze keuken, die de grootte van driekwart van een voetbalveld beslaat, bevindt zich in het CLT-gebouw (Catering, Logistiek en Techniek) en werd onlangs in gebruik genomen." (EDB)