Avondmarktcomité pakt uit met lightversie van dorpsfeest: “Beetje feestgevoel creëren”

Rechtstaand achteraan van links naar rechts: Philip Eeckhout, Kristel Derycke, Kurt Vandicke, Chris Snauwaert. Op de bank: Ilse Peperstraete en Johan Degrave, helemaal vooraan zit Frank Vandewalle.© (Foto JCR)
Rechtstaand achteraan van links naar rechts: Philip Eeckhout, Kristel Derycke, Kurt Vandicke, Chris Snauwaert. Op de bank: Ilse Peperstraete en Johan Degrave, helemaal vooraan zit Frank Vandewalle.© (Foto JCR)
Redactie KW

Het avondmarktcomité pakt op zaterdag 12 juni uit met een lightversie van het jaarlijkse Dorpsfeest. Het Brigidapark en de esplanade voor de kerk worden afgesloten en 400 aanwezigen kunnen er genieten van een groot terras. “We merken dat de bewoners echt terug snakken naar een dergelijk evenement.”

Het Oostnieuwkerkse dorpsfeest lokt in normale omstandigheden ieder jaar honderden bezoekers naar het centrum van de Stadense deelgemeente. Kraampjes, een optreden, vuurwerk,…Voor heel wat Oostnieuwkerkenaars betekent het dorpsfeest de hoogdag van het jaar.

“De ontgoocheling was dan ook erg groot toen het dorpsfeest vorig jaar niet kon doorgaan. Ook nu moesten we ons evenement, dat aanvankelijk gepland stond op 22 mei, afgelasten door de coronacrisis. Nu de maatregelen versoepelen, blijven we niet bij de pakken zitten. We zochten naar een alternatief”, aldus Ilse Peperstraete van het organiserende avondmarktcomité.

De organisatoren werkten een lightversie van het dorpsfeest uit. Op zaterdag 12 juni wordt de esplanade voor de kerk en het nabijgelegen Brigidapark afgesloten.

Groot terras

“Daar komt een groot terras voor 400 personen. Iedereen zit aan tafeltjes van vier. Voor de kinderen voorzien we enkele kermiskramen, maar grote nevenactiviteiten zoals optredens zijn er niet. Toch willen we een beetje het dorpsfeestgevoel creëren. We merken dat de bewoners echt snakken naar een dergelijk evenement. Men wil terug elkaar zien. Ook de trouwe sponsors wilden ons onmiddellijk helpen bij de organisatie van de lightversie van het dorpsfeest.”

We merken dat de bewoners echt snakken naar dergelijk evenement

Het groot terras zal open zijn tussen 14 en 21 uur. Een bewuste keuze. “Om 21 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voetbal. We plaatsen geen groot scherm. We willen geen baldadigheden en willen dat ons initiatief veilig verloopt zodat we enkele dagen later niet moeten horen dat er een corona-uitbraak ontstaan is door ons evenement.”

Het avondmarktcomité hoopt wel dat heel wat wandelaars en fietsers neerstrijken op het terras. “Begin mei is onze wandel- en fietszoektocht gestart. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeltocht van 6 kilometer of een fietstocht van 25 kilometer. Op 12 juni is het de laatste dag dat je kan deelnemen. Formulieren kunnen tot 18 uur ingediend worden. Daarna loten we de winnaars ter plaatse uit.”

Op het dorpsfeest wordt ook de naam van de artiest bekendgemaakt die op 17 december concerteert in de kerk van Sleihage. Ook die organisatie is in handen van het avondmarktcomité. De opbrengst van dat concert gaat naar het 20ste dorpsfeest in 2022. “We hopen er een heel speciale editie van te kunnen maken.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier