Avondmarkt en vuurspektakel openen kermis in Langemark

Op de foto zien we vooraan de kinderen Esmée Verdonck, Arwen Verdonck en Suzanne Ghyselen. Tweede rij v.l.n.r.: Cindy Vandewalle, voorzitter Marleen Soete, Doris Dereyne, Rik Demeulemeester, José Rondelez en Dominiek Verkinderen. Derde rij v.l.n.r.: Kurt Kuyle, Danny Priem, Dominique Vanpeteghem, Franky Vanthorre, Björn Ghyselen en Christine Coene. Achteraan v.l.n.r.: Herman Vannieuwenhuyse, Hilde Dewaele, Roos Coussé en Koen Verdru. (foto RB) © Robert Barthier
Redactie KW

Na de zware tol van de coronacrisis begint ook kermis in Langemark weer de allures krijgen van een normale kermis met een volwaardig programma. Nieuw dit jaar is de Magic Night of Bubbels and Fire op vrijdagavond.

Met een aangepast programma conform de geldende coronarichtlijnen wil het kermiscomité van Langemark volgende week uitpakken met een zo normaal mogelijke kermis. Op vrijdag 24 september wordt het startschot gegeven met een avondmarkt en verkleedstoet voor kleuters en kinderen van de lagere school. Nadien volgt ook nog de kermisworp uit het gemeentehuis. De Flodder stuurt vrijdagavond nog een wandelend vat de straat op met pintjes aan 1 euro.

De openingsavond wordt dit jaar niet afgesloten met een vuurwerk, maar het kermiscomité pakt deze keer uit met een Magic Night of Bubbels and Fire om een heus vuurspektakel te brengen.

Sport en spel

Op zaterdag 25 september staat de jaarlijkse duatlon en duoduatlon op het programma. Net als de laatste editie is de sporthal in de Boezingestraat ook nu weer het epicentrum voor dit sportief gebeuren. ‘s Avonds is er nog een kermisetentje in OC Den Tap waar ook talent uit Langemark en omstreken op het podium staat. Er zijn optredens gepland van Dansschool Donatha, Paul Bruna, Jan Wuytens en Bart Cappoen is de presentator.

Zondag 26 september serveert men kermiskip in Den Tap en in de namiddag haalt goochelaar Tomanini zijn beste trucs uit zijn goochelkist. Er draaien ook jeugdwielrenners hun rondjes in de omgeving van Bistro Alfa.

Bar Carrousel afsluiter

Op maandag 27 september is er het klassieke jaargetijde en op dinsdag 28 september is er een kermisfeest voor senioren met dans en muziek met The Mini Maxi Band in Den Tap. Op woensdag 29 september wordt de kermis afgesloten met de Bar Carrousel op de Markt en het 48ste Avondcriterium voor eliterenners zonder contract en beloften. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier