Aviko zet grootse kerstkaartenactie op poten

Onder meer de bewoners van wzc Emmaüs kregen kerstkaartjes. We zien Ilse Vanrenterghem, Johanna De Munck en Stijn Rooze.©MICHAEL DEPESTELE MD
Onder meer de bewoners van wzc Emmaüs kregen kerstkaartjes. We zien Ilse Vanrenterghem, Johanna De Munck en Stijn Rooze.©MICHAEL DEPESTELE MD
Redactie KW

Aviko, een aardappelverwerkend bedrijf uit Proven, pakte dit eindejaar uit met een grootse kerstkaartenactie. Ze vroegen kinderen om kaartjes in te kleuren voor de bewoners van De Lovie, Proventier en Emmaüs en ze stuurden 57.000 kaartjes op naar inwoners van Poperinge en omstreken. “We willen hiermee een signaal van hoop en liefde uitsturen”, klinkt het.

“In gewone tijden kunnen mensen in deze tijd van het jaar genieten van gezellige kerstmarkten, schaatspistes, feesten en zo veel meer leuke activiteiten”, vertelt Johanna De Munck van Aviko. “Dit jaar is alles anders, maar als bedrijf wilden we toch iets doen. We hebben bijgevolg twee acties opgezet: eentje voor de bewoners van De Lovie en de twee woon-zorgcentra van Poperinge en een voor de inwoners van Poperinge en omstreken.”

Lagere scholen

Voor de eerste actie riepen we de hulp in van de lagere scholen van Groot-Poperinge en deze reageerden meteen enthousiast. Een 800-tal kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kleurden en tekenden kerstkaartjes. Deze hebben we opgehaald en bezorgd aan de bewoners van De Lovie, Proventier en Emmaüs.

“Deze kerstkaartjes worden nu via het personeel aan de bewoners gegeven. De kinderen hebben we bedankt voor hun inzet met een kerstbal die ze eveneens kunnen inkleuren of versieren en thuis in de boom hangen als herinnering aan deze actie.”

Gepersonaliseerd kaartje

“De tweede actie was iets omvangrijker”, vervolgt Johanna. “We hebben 57.000 kerstkaarten verspreid in Poperinge en omgeving. Deze kaartjes konden gepersonaliseerd worden en bezorgd worden aan iemand anders. Ook hier wilden we de mensen blij maken met een kaartje. We moeten nu immers van op afstand contact houden en een gepersonaliseerd kaartje met een leuke boodschap kan dan een leuke opsteker zijn.”

“We vieren dan wel kerst op een heel andere manier dit jaar maar de boodschap blijft er een van erg veel hoop en liefde. En hopelijk helpen onze kaartjes om een glimlach te toveren op iemands gezicht. We hopen zo alvast te hebben bijgedragen tot een warme eindejaarsperiode”, besluit Johanna De Munck van Aviko. (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.