Aviflora in Ingelmunster krijgt misschien nieuwe parking aan rotonde

Emmanuel Desimpel en Stefanie Labis, de nieuwe eigenaars van Aviflora uit Kortemark, zijn nog altijd bezig met het bestuderen van de nieuwe invulling van dit familiepark. Met wat geluk beginnen dit jaar nog de afbraakwerken. Misschien komt er een nieuwe parking in de Bruggestraat.

Op bepaalde plaatsen in de Aviflora zijn de afbraakwerken al begonnen. (Foto FODI)

Aviflora was 59 jaar lang de plaats, waar kinderen van eigen gemeente en zelfs uit het hele land, zich kwamen uitleven. Op 1 april 2000 kocht Marnick Goossens dit familiepark aan van de vorige eigenaars. Vanaf juni 2000 hield Marnick deze zaak open. Midden april 2015 ging Aviflora echter failliet. Op die manier kwam er een einde aan de rijke geschiedenis van het bekende familiepark.

Eerst zag het er nog naar uit dat er vlug een overnemer gevonden zou worden, maar uiteindelijk duurde het maar liefst drie jaar vooraleer Aviflora werd verkocht en er een nieuwe eigenaar werd gevonden.

Op donderdag 6 april 2018 bood Ingelmunsternaar Dirk Aelvoet uit de Bruggestraat tijdens de eerste zitdag van de openbare verkoop slechts 4.000 euro voor de vier loten van het ruim twee hectare groot terrein, al moesten daar nog de saneringskosten – door OVAM geschat op 188.362 euro – bij worden geteld.

Kinderdagverblijf ?

Tijdens de tweede zitdag op donderdag 17 mei 2018 werd het Familiepark Aviflora verkocht aan Emmanuel Desimpel en Stefanie Labis uit Kortemark – die de loten 1 en 4 – goed voor 1,95 hectare recreatiegebied aankochten voor de prijs van 160.000 euro. Daarbij komen ook nog de saneringskosten.

Het koppel deed ook een bod van 11.000 en 25.000 euro op twee aanpalende loten, maar daar oefende Linda Vanooteghem – dochter van wijlen stichter Frans – haar voorkooprecht op uit.

Emmanuel en Stefanie willen op dezelfde plaats van start gaan met een kleinschalig en modern familiepark voor kinderen tot acht jaar. Misschien wordt dat gecombineerd met een kinderdagverblijf, maar dat is toekomstmuziek.

“We hopen het familiepark aan een bekend stripfiguurtje te kunnen linken”

“We mikken op een modern concept met speeltoestellen en virtual reality-spelletjes. De concrete uitwerking volgt later, maar we hopen het familiepark aan een bekend stripfiguurtje te kunnen linken”, zegt het echtpaar in een eerste reactie na de aankoop.

Ontsluiting bekomen

Zes maanden na de aankoop werd er al links en rechts wat opgeruimd in Aviflora.

“De afbraakvergunning is goedgekeurd”, laat Emmanuel Desimpel weten.

“We hopen nog dit jaar te kunnen beginnen met de volledige afbraak. De nieuwe invulling van het terrein zijn we nog aan het bestuderen. Voor de mobiliteit hadden we graag de ontsluiting bekomen, rechtstreeks op de rotonde in de Bruggestraat aan de overzijde van de frituur Mennehoek.”

“We willen immers al het verkeer niet in de Kruisstraat laten passeren. Aangezien Linda Vanooteghem haar eigendom te koop staat en ook in opsplitsing te koop staat – dit staat duidelijk aangegeven op de spandoek – willen we graag het perceel ter hoogte van de rotonde aankopen, want dat staat apart te koop.”

“Daar zouden we dan een parking voorzien, die rechtstreeks aansluit met een nieuwe weg op de rotonde.”

“Deze onderhandelingen verlopen echter moeizaam. Dat stuk is voor ons echter essentieel voor de plannen die tot op heden voorliggen. Indien we tot geen akkoord komen, indien er dus geen overeenkomst mogelijk is, dan moeten we kijken naar een andere invulling”, besluit de nieuwe eigenaar. (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.