Het was weer genieten van de samenwerking tussen de twee woonzorgcentra Ter Meersch en Sint-Vincentius in Avelgem met een prachtige voorstelling in De Spikkerelle. Met de voorstelling Muziek, vergeet me niet wilde men de capaciteiten van bewoners met dementie in de verf zetten. The Pop Oldies, het contactkoor van wzc Sint-Vincentius, en het Koor aan de Schelde van woon-zorghuis Ter Meersch brachten een prachtige uitvoering van verschillende bekende liedjes van vroeger. Oh Heideroosje, Oempalapapero, Cherie, Ik hou van u, ... zijn maar enkele van de vele, vroegere hits die gezongen werden. Van die koren maken de bewoners die met dementie te kampen hebben deel uit en zo wordt er gewezen op wat de mensen wel nog kunnen, op hun bestaande capaciteiten. Zingen geeft dementerende of zelfs demente mensen niet alleen een gevoel van vreugde, maar ook een zekere trots.

Het optreden werd nog specialer door de begeleiding op viool door Isabelle Rosseel. De toeschouwers en organisatoren waren uiterst tevreden, maar het was al weer de laatste samenwerking voor dit jaar. Iedereen is ervan overtuigd dat er volgend jaar zeker weer een samenwerking tussen de twee rusthuizen moet komen, in het belang van de bewoners. men zal terug. (GBA)

Het was weer genieten van de samenwerking tussen de twee woonzorgcentra Ter Meersch en Sint-Vincentius in Avelgem met een prachtige voorstelling in De Spikkerelle. Met de voorstelling Muziek, vergeet me niet wilde men de capaciteiten van bewoners met dementie in de verf zetten. The Pop Oldies, het contactkoor van wzc Sint-Vincentius, en het Koor aan de Schelde van woon-zorghuis Ter Meersch brachten een prachtige uitvoering van verschillende bekende liedjes van vroeger. Oh Heideroosje, Oempalapapero, Cherie, Ik hou van u, ... zijn maar enkele van de vele, vroegere hits die gezongen werden. Van die koren maken de bewoners die met dementie te kampen hebben deel uit en zo wordt er gewezen op wat de mensen wel nog kunnen, op hun bestaande capaciteiten. Zingen geeft dementerende of zelfs demente mensen niet alleen een gevoel van vreugde, maar ook een zekere trots. Het optreden werd nog specialer door de begeleiding op viool door Isabelle Rosseel. De toeschouwers en organisatoren waren uiterst tevreden, maar het was al weer de laatste samenwerking voor dit jaar. Iedereen is ervan overtuigd dat er volgend jaar zeker weer een samenwerking tussen de twee rusthuizen moet komen, in het belang van de bewoners. men zal terug. (GBA)