Avelgemse jeugd viert oudejaarsavond met livestream en feestpakket

Er komt een livestream met top-dj's.© GF
Er komt een livestream met top-dj's.© GF
Redactie KW

Het jaarlijkse oudejaarsavond-evenement ‘NYE’ kan dit jaar niet doorgaan door de coronacrisis. Organisator Jeugdhuis Krak bleef echter niet bij de pakken zitten en zorgt voor een feestelijk alternatief via een livestream met DJ-sets van nationale artiesten.

Traditiegetrouw stond het evenement ‘NYE’ van Jeugdhuis Krak ook dit jaar gepland op 31 december. Na drie uitverkochte edities met ruim 1.000 feestvierders zou de vereniging ook dit jaar uitpakken met een breed en ambitieus programma om het nieuwe jaar in te knallen. “NYE is op oudejaar ondertussen een vaste waarde in Avelgem en de ruime regio”, vertelt projectmedewerker Jeugdhuis Krak Freek Notebaert (33). “Alle ingrediënten waren opnieuw gegarandeerd om er een memorabele overgang van te maken, maar het coronavirus strooide roet in het eten.”

Feesten in je kot

“Met een aantal partners sloegen we de handen in elkaar voor een leuk alternatief”, vervolgt Notebaert. “Via onze dansbare livestream zullen de feestbeesten in hun kot het oudejaarsavond-gevoel kunnen ervaren. Een selectie bekende dj’s werd opgetrommeld om na lange tijd nog eens het podium te betreden.”

“De uitzending zal starten met Louis XIV en Jamie-Lee, bekend van hun enthousiaste acts op verschillende festivals en hun aanwezigheid op Instagram en TikTok. Daarnaast zal dj Creator, finalist van MNM Start To DJ – zoals steeds – een schitterende overgang maken naar het nieuwe jaar. Ten slotte zal DJ Yolotanker, bekend van Pukkelpop en Studio Brussel, voor de eerste aanstekelijke vibes zorgen in 2021.”

Spektakel van drie uur

“De virtuele lichtshow met visuals van het team Spacemakers garandeert een spetterend aftelmoment naar 2021 waarbij de animaties met LED-robots de kers op de taart zullen zijn. Het wordt een ruim drie uur durend spektakel waarbij de kijkers in interactie kunnen gaan door foto’s en nieuwjaarswensen met elkaar te delen”, besluit Freek Notebaert.

Om de jongeren een hart onder de riem te steken, deelde Krak bovendien vijftig feestpakketten uit met allerlei leuke verrassingen om de feestvreugde nog te vergroten. (GV)

Op 31 december is de livestream vanaf 22.25 uur gratis te bekijken via nye.krak.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier