Avelgemse burgemeester test positief op corona na contact met besmette inwoner

© (Foto OV)
Redactie KW

Burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen) heeft positief getest op het coronavirus. Ze raakte besmet na contact met een positief geteste inwoner.

Dat maakte de burgermoeder van Avelgem donderdag zelf bekend op Facebook. “Eerder deze week werd ik opgebeld door de contacttracing, omdat ik blijkbaar in contact ben gekomen met een positief geteste inwoner. Ik ben onmiddellijk met mijn ganse gezin in quarantaine gegaan”, schrijft Deseyn, die zich onmiddellijk liet testen. Ook de rest van haar gezin, de leden van het schepencollege en enkele medewerkers van de gemeente ondergingen een test, maar die bleken allemaal negatief.

Ondanks koorts, kortademigheid en rugpijn, wil de Avelgemse burgemeester van thuis uit actief blijven. “Gelukkig kan ik intussen online werken voor de gemeente. We zijn volop bezig met de draaiboeken voor de indoor sportclubs, zodat ook zij op een veilige manier toeschouwers kunnen ontvangen. Naast mijn werk voor de gemeente probeer ik wat te rusten en behelp ik mij met pijnstillers”, besluit ze.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.