Avelgemse band Wolker ziet halve finale Humo’s Rock Rally in het water vallen

Gert-Jan Loobuyck en Femke Decoene beleven een opmerkelijk debuutjaar met hun band Wolker. © foto Illias Teirlinck
Redactie KW

De halve finales van de Rock Rally, die dit weekend zouden plaatsvinden in de Gentse Vooruit, zijn tot nader order uitgesteld.

Via mail werden de geselecteerde artiesten van het nieuws op de hoogte gebracht. Zo ook de Avelgemse band Wolker, die tijdens de eerste halve finale (vrijdag 13 maart) had moeten optreden.

Pascal Depreeuw, product manager bij Humo, verstuurde deze middag de mail waarin staat dat de evenementen afgelast worden. “Met spijt in het hart moeten we de halve finales vanwege de bekende omstandigheden uitstellen. Over nieuwe data kunnen we pas in een latere fase beslissen.”

“Dit is heel jammer, maar ook begrijpelijk. We keken uit naar morgen. Toch verandert er in feite niet echt iets aan onze situatie. Misschien staan we zo wel rechtstreeks in de finale. (lacht) Neen, als we met 20 bands op één dag moeten spelen, wordt dat een heel lange en zware dag. Niet ideaal.”

De twintig geselecteerde artiesten worden voorlopig wel gevraagd om zeker 26 april, de datum van de finale, vrij te houden. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier