Avelgem: “Het woord ‘nee’ staat niet in mijn woordenboek”

Man Kurt Vanheule en dochter Britt zijn heel trots op de titel van Krak die Nathalie Jonckheere in de wacht sleepte. © GBA
Redactie KW

Al zes jaar op rij doet Nathalie Jonckheere uit de Toekomststraat met serviceclub Mira kansarme gezinnen een mooi sinterklaasfeest cadeau. Nu kreeg ze op haar beurt een geschenk: de titel van Krak van Avelgem.

De overwinning als Krak van Avelgem overdonderde Nathalie helemaal. “Er kwamen traantjes bij te pas”, bekent Nathalie Jonckheere. “Maar ik ben wel heel blij met mijn overwinning. Ik voel me nu precies stukken meer gewaardeerd met die eerste plaats.”

Propaganda werd vooral gevoerd door haar dochter via sociale media, via telefooncontacten en via mond-tot-mondreclame. Nathalie is en blijft een bezige bij. Als poets- en strijkvrouw heeft ze een zwaar en tijdrovend beroep, maar dit belet haar niet om zich volop in te zetten voor serviceclub Mira. Ook daarbuiten is ze altijd in de weer voor anderen. “Waar men mij vraagt om hulp, sta ik meestal paraat. Het woord ‘nee’ is niet te vinden in mijn woordenboek, al is dit soms ten koste van mijn gezin. Maar man en dochter zijn dat nu al goed gewoon.”

Mijn kindje serviceclub Mira wordt stilaan volwassen

Nathalie is samen met Diane en Els in de weer met de organisatie van het volgende eetfestijn. Met de opbrengst konden ze vorig jaar 62 kinderen gelukkig maken, dit jaar willen ze nog meer. Ze zijn volop op zoek naar een goedkope, maar grotere locatie voor hun eetfestijn. “De jongste editie hebben we veel eters moeten weigeren wegens plaatsgebrek en dit jaar willen we zeker iedereen de kans geven om als steun ook aan te schuiven aan tafel. Hoe meer volk, hoe meer speelgoed kan aangeschaft worden.”

Inzamelingen

Voor Nathalie blijft het niet alleen bij de benefiet en het sinterklaasfeest. Gedurende de rest van het jaar doet ze inzamelingen van kledij en speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar, maar deze moeten in perfecte staat zijn. Op regelmatige basis wordt dit dan naar het sociaal huis gebracht, waardoor het bij de juiste mensen terechtkomt. Kortom, dagelijks is Nathalie zowel in haar werk als in haar vrije momenten bezig met sociaal werk. Hulpbehoevenden en kansarme mensen zijn haar doelgroep. Mensen helpen die het in onze maatschappij iets moeilijker hebben, zit haar in het bloed.

Sint voor alle kinderen

Haar overwinning als Krak van Avelgem is terecht en geeft Nathalie nog meer moed om door te zetten. Ook haar gezin en andere familieleden waren trots op haar en vonden het zeker verdiend. “Hopelijk mag serviceclub Mira nu nog meer bekend geraken. Het is mijn kindje dat uitgroeit en stilaan volwassen wordt. En dit is nodig want velen in de maatschappij hebben het heel moeilijk en een beetje hulp van buitenaf is voor kansarme mensen altijd mooi meegenomen. Niets mag kindergeluk in de weg staan, de Sint is er voor alle kinderen!”, besluit ze.

VRAGENRONDJE

Wat vind je zelf van je overwinning?

“Ik was geschrokken en emotioneel, want het waren vier sterke tegenkandidaten. Ik had het iedereen gegund maar ben wel heel blij met mijn overwinning en de aandacht die daardoor naar serviceclub Mira gaat. Ik wil de prijs aanvaarden in naam van de hele groep met naast ikzelf als voorzitter Diane Suls als stichter en Els Levebvre als meewerkend lid. Natuurlijk vergeten we ook de vrijwilligers niet die jaarlijks een handje komen toesteken.”

Waar haal je de motivatie vandaan om jaarlijks een niet zo evident gebeuren te organiseren?

“We maken zoveel kinderen gelukkig die dag dat we telkens verlangen om het jaar nadien de inspanning te evenaren of zelfs nog beter te doen. We zijn dan ook naarstig op zoek naar een grotere locatie om meer eters een plaats te kunnen bieden op de benefietavond. Meer geld in de schuif betekent meer geschenken voor de kinderen. Mijn overwinning geeft me nu dubbel zo veel moed om er mee verder te gaan.”

Heb je nog een boodschap voor de lezers?

“Ik dank alle kiezers voor mijn overwinning. Ik dank ook al de mensen voor hun jaarlijkse steun aan Mira. Verder wil ik nog even de goede samenwerking aanstippen die we hebben met het sociaal huis. Mochten er mensen zijn met een teveel aan speelgoed of kledij van 0 tot 12 jaar, maar dan in perfecte staat, dan mogen ze altijd contact met me opnemen op 0473 44 07 14 of via mail: nathaliejonckheere@hotmail.com. Ook giften zijn altijd welkom op de rekening van serviceclub Mira. Hopelijk hebben we dit jaar weer een geslaagde benefietavond. Niets is leuker dan al die blije gezichtjes te zien op ons sinterklaasfeest. Daar doe je het voor. Hopelijk is door mijn overwinning serviceclub Mira nu nog bekender in Avelgem en omstreken.”

BIO

Privé

Nathalie Jonckheere (39) is getrouwd met Kurt Vanheule (44). Samen hebben ze een dochter Britt (13). Het gezin woont al jaren in een volledig zelf gerestaureerde woning in de Toekomststraat.

Loopbaan

Nathalie liep school in het koninklijk Atheneum in Avelgem. Nu werkt ze al jaren voor de dienst PWA: poetsen en strijken.

Vrije tijd

Computerlessen en hulp bij activiteiten van de brandweer waar haar man vrijwilliger is. Ook supportert ze voor haar dochter bij volleyclub Kerdavo.

(Geert Balcaen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.