Avelgem denkt aan padel

Kan de Avelgemse padel-international Thomas Deschamps straks in eigen gemeente trainen? (gf)
Kan de Avelgemse padel-international Thomas Deschamps straks in eigen gemeente trainen? (gf)
Redactie KW

De populariteit van padel is nu ook Avelgem binnengedrongen. De gemeente lanceerde het idee maandag op de sportraad. Het padelplein zou naast de terreinen van Tennisclub Avelgem komen te liggen. Eind maart staat het op de agenda van de gemeenteraad.

De geruchten over een Avelgems padelterrein zwollen de afgelopen weken aan. Voorlopig communiceerde Avelgem nog niet officieel, al liet Schepen Jules Lampole (gba Gemeentebelangen) uitschijnen dat de gemeente het idee genegen is. “Dit idee komt van twee jonge Avelgemse ondernemers. Het stond niet op het meerjarenplan, maar padel is zo’n snelgroeiende sport, dat je hierover als gemeente moeilijk niet enthousiast kan zijn. Het is heel toegankelijk, vergt minder loopwerk en kan dus door jong en oud gespeeld worden. Op de volgende gemeenteraad, eind maart, brengen we het op de agenda. De toewijzing van de commerciële uitbating zou sowieso openbaar gebeuren.”

Zelf uitbaten

Oppositiepartij CD&V ziet wel wat in het idee van een padelterrein in Avelgem, maar plaatste meteen ook een kanttekening. “Wij denken dat de gemeente zo’n terrein perfect zelf kan aanleggen. Dat kost zo’n 50.000 euro. Het zou toch vreemd zijn moest een privépartner zo’n zaak op gemeentelijke grond mogen uitvoeren? Maar goed, dat het er zou komen, is positief. Het is een sport die zowel ’s zomers als ’s winters gespeeld kan worden. De gemeente zou zijn investering meteen terugverdienen. Voor de Avelgemnaar zou gemeentelijke uitbating ook een pak goedkoper uitvallen.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.