Avanco blijft maar groeien: “Je hoeft niet naar de Ardennen om het avontuur te vinden”

Aaron Vanneste in de nieuwe polyvalente zaal: "Er is nu ook de mogelijkheid voor een totaalpakket waar je 's avonds blijft eten. Alles is voorzien voor catering door externen." (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Avanco in Aalbeke werd tijdens de lockdown naar een ander niveau gebracht. Een gloednieuwe polyvalente binnenruimte en een grote vijver zijn slechts enkele van de nieuwigheden op het natuurdomein dat tientallen hectare groot is.

Als het op bomen aanplanten aankomt in Kortrijk, dan kan je zeker Avanco niet wegcijferen. “Vroeger waren hier gewoon twee boerderijen en akkerland. Toen ik elf jaar was, heb ik hier met mijn ouders de eerste bomen aangeplant, dat is ondertussen al 21 jaar geleden”, vertelt Aaron Vanneste (32), zaakvoerder van Avanco, waarvan het domein over Aalbeke en Rekkem uitgestrekt ligt. “In de laatste drie jaar alleen al plantten we vijf hectare aan. We willen onze activiteiten in een natuurlijke omgeving doen. Groepen die hier drie jaar niet geweest zijn, herkennen het niet meer. Het aanbod groeit nog altijd, hoewel onze prijzen dezelfde gebleven zijn.

Binnenruimte

Tijdens de lockdown vernieuwde men bij Avanco de toiletten en het sanitair. Er werd gewerkt aan een verblijf voor de monitoren en voor het publiek is er nu een polyvalente binnenruimte met veranda en tuin, want op Avanco zijn er vaak (vrijgezellen)feesten, teambuildings en komen er vriendengroepen die eens iets anders zoeken. “Alles is voorzien voor catering door externen, er zijn koelkasten en er is overal elektriciteit, we hebben op Avanco ook een nieuwe hoogspanningskabine. Er zijn twee zalen met muziekinstallatie en projector voor voordrachten en bedrijfsseminaries.” Het is de bedoeling om in het zaaltje ook toffe pakketten aan te bieden voor in de winter, nu corona de zomer al om zeep hielp.

Relax escape house

“Op ons domein worden heel wat buitenactiviteiten georganiseerd. Dat kan uitputtend zijn, en daarom creëerden we een ‘relax escape house’ voor achteraf.” Als we binnengaan zien we een sauna waarin je kan ontspannen na een dagje activiteiten. Maar Aaron zou Aaron niet zijn, als hij ook daar geen activiteit aan zou koppelen. “Als je in de sauna het juiste aantal sterretjes hebt geteld, heb je de cijfercombinatie die de code van het slot van de koelkast vormt. Daarin staat een fles champagne. Hoe meer je oplost, hoe meer je krijgt, want als de timer start, start de oven waar hapjes opwarmen. Als je op tijd de code van de oven vindt, kan je genieten van hapjes die nog warm zijn.”

Tijdens de lockdown werd ook een vijver van 200 op 80 meter uitgegraven om er een wipe-outparcours te creëren. Een wipeout is een hindernissenparcours op het water. Het wipe-outparcours is nog niet voor dit jaar, want de vijver – waar je in kan zwemmen – is nog niet volledig volgelopen. Door Avanco loopt een wandelpad. “Het ligt wel op privégrond, dus vragen we om op het pad te blijven.”

Aaron Vanneste in de nieuwe polyvalente zaal:
Aaron Vanneste in de nieuwe polyvalente zaal: “Er is nu ook de mogelijkheid voor een totaalpakket waar je ‘s avonds blijft eten.” (foto EDB)

Hoewel Avanco bij het plaatselijk publiek gekend is omwille van de kinderkampen, maken deze maar een klein deel van het aanbod uit. “We hebben veel bedrijfs- en scholenevenementen en sportdagen waar je een dagpakket voor vijf activiteiten met een doorschuifsysteem kan boeken, maar nu is er ook de mogelijkheid voor een totaalpakket waar je ‘s avonds blijft eten. We kunnen kleine maar ook grote groepen aan, iedereen wordt over het volledige domein verdeeld.” Circus, meer dan tien schietactiviteiten, pamperpaal, appolo, vechtpaal, hoogte-, hindernissen-, Harry Potter- en avonturenparcours, moddertocht, kamp A-activiteiten, vlottentocht, flyboard, blob zijn maar enkele van de vele activiteiten waaruit je bij Avanco kan kiezen. Je moet echt niet naar de Ardennen om avontuur te beleven. Veel mensen weten echter niet dat het zo dicht bij de deur kan.”

Avanco extreme

“Bedrijven kiezen voor teambuildings ook graag voor Avanco extreme”, vertelt Aaron. Hij legt een deel van zo’n activiteit uit, en we zijn meteen overtuigd dat iedereen met gelijk welk talent hier aan zijn trekken komt. “We zorgden dat rustige, oudere, jonge, avontuurlijke, slimme en minder begaafde mensen aan hun trekken komen door een combinatie van denk- en doe-activiteiten. Voor bedrijven met meer dan 100 personen zijn er drie winnaars die onze monitoren mogen kiezen, dat kan de beste zijn, maar ook deze met het meeste pech en wie meest zijn best gedaan heeft… We overleggen vooraf met de klant wat een prijs kan zijn. Een helikoptervlucht kan een leuke optie zijn, maar er is keuze.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier