Automotive Group West levert wagen met nummerplaat 2-AAA-001 aan Furnibo Veurne

Myriam Van den Putte

Wekenlang zaten alle media erop te azen om te weten aan wie de eerste nummerplaat in de 2-reeks zou worden toegekend. Die primeur viel de Veurnse Automotive Group West die vrijdag de gloednieuwe Peugeot 308 SW met nummerplaat 2-AAA-001 afleverde aan zijn trouwe Veurnse klant Furnibo.

Maandag 25 januari was het eindelijk zover: de allereerste nummerplaat die start met het indexcijfer 2 werd toegekend aan de firma Furnibo voor het gloednieuwe voertuig waarmee werfleider Sven Vandevyver (29) vanaf vrijdag mag rondrijden.

Cindy Gruwé, Fleet-medewerker bij Furnibo en Heidi Voet (hr-verantwoordelijke) reageren: “Dat is natuurlijk een leuke manier om in het nieuws te komen! Daar hadden we helemaal niet bij stilgestaan. We hebben trouwens op hetzelfde moment twee nummerplaten aangevraagd, maar de tweede nummerplaat kreeg het nummer 2-AAA-122. Toch een verschil van meer dan 100 auto’s in enkele minuten tijd.”

Unieke nummerplaat

Algemeen directeur Roelof Winter van de Automotive Group West vindt het ook mooi meegenomen dat deze unieke nummerplaat aan een trouwe klant zoals Furnibo wordt toegekend: “Furnibo is niet alleen een fijne buur maar ook een klant met wie we al lang goed samenwerken. Dat we hiermee allebei even in de mediaschijnwerpers staan is zeker leuk!”

“Zoiets maak je zeker niet elke dag mee”, vult verzekeraar Frederik Cambien aan. “Ons bedrijf begeleidt al 80 jaar kmo’s, maar zo’n unieke nummerplaat is natuurlijk wel heel bijzonder!”

Sven Vandevyver mocht vandaag de sleutels in ontvangst nemen en is vooral blij met de gloednieuwe Peugeot 308 SW: “Ik werk sinds eind juli 2020 bij Furnibo en mijn job als werfleider is uitermate boeiend. Met deze nieuwe wagen is het nog fijner. Natuurlijk krijg ik nu al een beetje plagerige reacties van collega’s over deze nieuwe nummerplaat. Ze zeggen dat ik daarmee altijd in het vizier zal lopen en dat ik moet opletten voor verkeersboetes!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.