Automatisch aardbeien kopen in het ziekenhuis

Wie op bezoek moet in het Lourdesziekenhuis, hoeft tegenwoordig niet vooraf nog snel naar de fruitwinkel om een fruitmand als geschenk. In de hal van het ziekenhuis kan je vanaf nu gewoon aardbeien kopen.

Philip Van Overbeke (50) en zijn dochter Jorien (21) bieden nu ook aardbeien aan in het ziekenhuis van Waregem. © KVO

Philip Van Overbeke (50) en zijn dochter Jorien (21) breiden hun verkoopmarkt fors uit. De aardbeien die ze zelf kweken in de Bessemstraat en er ook verkopen, vind je sinds vorige week ook in het Lourdesziekenhuis. In een automaat aan de loketten van het ziekenhuis, zitten 92 bakjes aardbeien. Voor één bakje van een halve kilo betaal je ongeveer 3,50 euro, afhankelijk van op welk moment in het seizoen je ze koopt.

“Wie een geschenkje wil meenemen, kan dat nu in het ziekenhuis kopen”

“We wisten dat er een broodautomaat staat iets verderop in het ziekenhuis en kwamen zo op het idee om hier ook een automaat met ons eigen product te zetten”, zegt aardbeienkweker Philip. “We namen contact op met het ziekenhuis en zij waren ons idee zeer genegen. Logisch ook, aardbeien zijn gezond en iedereen lust ze. Ze passen perfect in het ziekenhuis.”

De kwekers mikken zowel op patiënten, bezoekers als personeel. “Wie een geschenkje voor iemand wil meenemen, kan dat nu gewoon hier kopen. En we vermoeden dat de vele verpleegsters die hier werken ook wel af en toe zin zullen hebben in lekkere aardbeien”, zegt dochter Jorien.

Applicatie

Om de automaat te beheren, moeten vader en dochter niet meermaals per dag langs het ziekenhuis om te controleren of er nog iets in de automaat zit. “We kunnen de voorraad checken via een gsm-applicatie. Er zit een systeem in de automaat dat bijhoudt hoeveel bakjes er nog aanwezig zijn. Als er te veel weg zijn, krijgen we een signaal en kunnen we de automaat komen bijvullen”, besluit Jorien.

Voor Jorien betekent de plaatsing van het automaat meteen haar officiële intrede in het familiebedrijf. “Het is de bedoeling dat Jorien vanaf nu meewerkt in het bedrijf zodat de toekomst gegarandeerd is”, aldus Philip. “We zijn blij met de frisse wind.” (KVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.