Autogroep Linden uit Brugge levert ergonomische auto’s voor Wit-Gele Kruis

Nog dit jaar worden zo’n 50 thuisverpleegkundigen en zorgkundigen blij gemaakt met een wit-gele Citröen CD van Groep Linden in Brugge. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het wagenpark van thuiszorgvereniging Wit-Gele Kruis wordt stelselmatig vervangen door meer ergonomische en duurzame auto’s. Nog dit jaar worden zo’n 50 thuisverpleegkundigen en zorgkundigen blij gemaakt met een wit-gele Citröen CD van Groep Linden in Brugge.

Ook in deze coronatijden rijden de medewerkers van het Wit-Gele Kruis gezwind door weer en wind om hun patiënten de beste zorgen te geven in hun vertrouwde thuisomgeving. In onze provincie alleen al rijden zo’n 1.250 thuisverpleegkundigen en zorgkundigen met een auto van het Wit-Gele Kruis rond.

Het wagenpark wordt nu stelselmatig vernieuwd en aangezien deze wagens zeer intensief gebruikt worden, werden enkele referentieverpleegkundigen ergonomie betrokken bij de keuze van de nieuwe wagens.

“We hebben bij de tests vooral gekeken naar het zitcomfort in de auto, de zithoogte, of er gemakkelijk in- en uit de wagen kan gestapt worden…”, zegt Jirky Legein, referentieverpleegkundige ergonomie bij Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Ook de extra parkeersensoren die we vanaf nu zullen hebben, zijn heel handig. Wij moeten vaak parkeren in nauwe plekjes en ook al kunnen we allemaal best goed parkeren, zo’n sensor is toch een handige extra. Net zoals een goede autoradio om wat sfeer tijdens de rit te hebben.”

Het Wit-Gele Kruis nam ook duurzaamheidselementen mee in de keuze voor de nieuwe dienstwagens. Zo werd gekeken naar CO2 uitstoot en type brandstof. De keuze viel dus op de Citroën C3 en deze wordt geleverd via de autogroep Linden, met vestiging langs de Pathoekeweg in Brugge voor wat betreft het aanbod Citroën. Dit jaar nog zullen zo’n 50 collega’s met een nieuwe dienstwagen rijden en vanaf volgend jaar worden er telkens op jaarbasis een 200-tal nieuwe auto’s verdeeld. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier