Het gaat in het totaal om een vloot van meer dan 3.000 autocars, die vandaag allen stil staan door de COVID-19-crisis. De autocar staat volgens de beroepsfederatie bovendien garant voor een veilig vervoer van en naar de kust. Hij brengt passagiers veilig van A naar B, op basis van de veiligheidsmaatregelen die werden afgesloten met de experten van de overheid ('social distancing', mondmaskers, opstapprocedure, ventilatie en ontsmetting, contact tracing ...).

De autocar pikt daarnaast toeristen op in hun gemeenten en zet ze af vlakbij hun bestemming (dijk of hotel). Dus comfortabel reizen binnen je reisbubbel, zonder onnodig contact met derden, aldus FBAA.

Het eenvormig registratiesysteem kan makkelijk worden veralgemeend, heet het nog. En autocars kunnen ook worden ingezet voor specifieke doelgroepen: bijvoorbeeld enkel voor senioren, enkel voor gezinnen ... . Tot slot kunnen autocars aankomst- en vertrekuren beter spreiden.

Op die manier houden de gemeenten een overzicht van het aantal toeristen dat elke dag zal aankomen in hun gemeente, en dat maakt de toeristenstroom meer beheersbaar, besluit de FBAA.

(Belga)

Het gaat in het totaal om een vloot van meer dan 3.000 autocars, die vandaag allen stil staan door de COVID-19-crisis. De autocar staat volgens de beroepsfederatie bovendien garant voor een veilig vervoer van en naar de kust. Hij brengt passagiers veilig van A naar B, op basis van de veiligheidsmaatregelen die werden afgesloten met de experten van de overheid ('social distancing', mondmaskers, opstapprocedure, ventilatie en ontsmetting, contact tracing ...). De autocar pikt daarnaast toeristen op in hun gemeenten en zet ze af vlakbij hun bestemming (dijk of hotel). Dus comfortabel reizen binnen je reisbubbel, zonder onnodig contact met derden, aldus FBAA.Het eenvormig registratiesysteem kan makkelijk worden veralgemeend, heet het nog. En autocars kunnen ook worden ingezet voor specifieke doelgroepen: bijvoorbeeld enkel voor senioren, enkel voor gezinnen ... . Tot slot kunnen autocars aankomst- en vertrekuren beter spreiden.Op die manier houden de gemeenten een overzicht van het aantal toeristen dat elke dag zal aankomen in hun gemeente, en dat maakt de toeristenstroom meer beheersbaar, besluit de FBAA.(Belga)