Autistisch jongetje van 7 werd vergeten op de autobus

Redactie KW

Een jongetje van 7 jaar oud, dat aan autismespectrumstoornissen lijdt, werd begin deze week vergeten op de schoolbus. Pas 3,5 uren later werd hij alsnog thuis afgezet.

De ouders van Ron Velle (7) uit Houthulst waren maandag even de wanhoop nabij. Ron lijdt aan autismespectrumstoornissen (ASS) en gaat in de vakantie op semi-internaat in Campus Ten Bunderen in Moorslede. Hij wordt ‘s morgens aan de deur opgehaald en tegen 17 uur opnieuw aan de deur afgezet. Maandag kwam Ron om dat uur echter niet thuis.

“Toen Ron om 17.30 uur nog niet thuis was, belde ik Kjell, de papa van Ron, en de school”, vertelt Inès Langlois, de partner van Kjell. “Om 17.45 uur kregen we telefoon van de school dat Ron thuis zou moeten zijn… Dat bleek echter niet het geval en we kregen het gsm-nummer van de buschauffeur. Zij hield vol dat ze Ron thuis had afgezet en hij het huis was binnengegaan. Ron heeft echter geen sleutel, dus hij kon niet naar binnen gekomen zijn. Op dat moment heb ik, in samenspraak met de school, de politie gebeld.”

Ron zat al in Poperinge

Kjell pikt in: “Het eerste idee dat in je opkomt, is om Ron te gaan zoeken. We lichtten Rons mama in en ook zij belde naar de busmaatschappij. Daar kreeg ze te horen dat ze Ron hadden gevonden: hij zat nog op de bus! Ze wisten te vertellen dat ze onderweg waren naar Poperinge om het laatste kindje thuis af te leveren en dat ze dan naar Houthulst zouden komen met Ron.”

Een woordvoerder van de school beaamt dat Ron een tijdje spoorloos was. “Waarschijnlijk is hij in slaap gevallen op de bus en heeft de begeleidster hem niet zien zitten”, aldus de woordvoerder. Uiteindelijk kwam Ron zo pas 3,5 uren later thuis.

(ACK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier