Auri Callewaert en V de Vie domineren de paardensport

Auri Callewaert en V De Vie op het nationaal indoorkampioenschap in Oud-Heverlee 2020. © foto Dirk Caremans
Redactie KW

Net voor de coronacrisis in alle hevigheid toesloeg en het land stilviel, pakte de Ardooise Auri Callewaert met haar paard V de Vie uit met de nationale titel indoor in Oud-Heverlee, bij Leuven. Opvallend: V de Vie is een paard met een wel heel apart verhaal.

Auri is een jonge telg van de paardenminnende familie Callewaert. Sinds jaar en dag leveren ze in de familie puike prestaties af in de paardensport. De interesse voor de sport is Auri dan ook met de paplepel ingegeven. Haar nationale titel in Leuven is geen toevalstreffer. “Het is de tweede keer dat ik met hetzelfde paard nationaal kampioen werd. De vorige keer was in 2018. In 2019 mocht ik ook deelnemen aan het nationaal kampioenschap outdoor. Daar eindigde ik op een vierde plaats”, zegt een terecht fiere Auri.

Zowel tijdens de zomermaanden als in het winterseizoen is Auri actief. En ze houdt er constant een hoog peil op na. “Zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintermaanden stond ik op de eerste plaats in het regelmatigheidscriterium in onze provincie. Dat vormt de basis voor de nationale selectie.” Als jongere kreeg ze ook de Gouden Laars uitgereikt, voor de jeugdcompetitie op nationaal niveau.

Bijzonder verhaal

V de Vie is niet het enige raspaard in de stal. “Ook met twee andere paarden – Juvani en Good Luck – heb ik diverse overwinningen behaald.” Maar V de Vie is wel een heel bijzonder paard. “V de Vie is 17 jaar geleden geboren. Zijn vader is Wings of Freedom, een zeer bekende naam in de paardensport. Het jonge paard was temperamentvol en met een mooi palmares kwam er al snel belangstelling uit het buitenland. V de Vie zou eigenlijk naar Servië gaan, maar op de dag van vertrek kon het ineens de stal niet meer uit. Hoefbevangenheid was de diagnose: er volgden maanden van pijn en medicatie”, vertelt Auri.

Toen de eigenaar van het paard overwoog om V de Vie uit zijn lijden te verlossen, dook ineens Hans Callewaert op. Hans redde het kreupele dier van de slacht. Het paard genoot bij de diervriendelijke familie Callewaert van een uitstekende verzorging. Het herstelde volledig en kwam zelfs helemaal terug uit zijn uitzichtloze situatie met het bekende resultaat: inmiddels al twee nationale titels. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten