Auke Bruneel uit Staden wordt 21 in 2021: “Ik heb alles graag gepland”

(foto JCR)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Auke is de dochter van Koen en Nathalie Degrande. Silke (18) is haar zus. Het gezin Bruneel woont in de De Carninstraat. Auke studeert het laatste jaar vroedkunde aan hogeschool Vives in Brugge. Auke is al bijna zes jaar de vriendin van Gerben Carpentier.

Ben je lid van verenigingen?

Ik was veertien jaar lid van meisjeschiro ‘t Piegoetje, waarvan vier jaar leidster. Vorige zondag was mijn allerlaatste Chirodag. Bedoeling is nu om wat meer vrije tijd te hebben. Het wordt immers drukker op school en er zijn ook meer stages.”

Wat deed je om de lockdown door te komen?

“Tijdens de lockdown ben ik voornamelijk met schoolwerk bezig geweest. Ik heb toen vooral de lessen thuis online gevolgd.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ik denk van wel. Op chirokamp lukt het me in ieder geval. Eén dag is wel genoeg, ik ben immers graag mee met alle nieuwtjes. Eigenlijk bekijk ik sociale media als ik een momentje niet weet wat doen.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik hou vooral van hedendaagse muziek. Mijn voorkeur gaat uit naar populaire muziek. Ik stem daarvoor af op MNM en op Studio Brussel. Verder luister ik ook heel graag naar plaatjes uit de nineties.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“‘Boven de Wolken’ vind ik een hele mooie organisatie. Dankzij Boven de Wolken hebben ouders met een foto nog een mooie herinnering aan hun overleden kind. Ik heb de recente actie ‘Red Boven de Wolken’ dan ook gesteund.”

Waar ben je meest aan gehecht?

“Aan familie, mijn poes en ook aan mijn lief met wie ik in december zes jaar samen ben.”

Wat staat er op je bucketlist?

“In de eerste plaats mijn diploma halen. Later wil ik ook heel graag op de NICU (Neonatal Intensive Care Unit) werken. Daar wordt zorg gedragen voor heel premature kindjes. Ik zit nu in mijn laatste jaar, maar heb ervoor gekozen om mijn studie over vier jaar te spreiden waardoor ik pas volgend jaar mijn stage doe.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Ik ben redelijk perfectionistisch en heb alles heel graag gepland. Als de zaken niet zoals gepland verlopen durf ik wel eens ontploffen. Eigenlijk is dat dus een werkpuntje voor mij”.

Ben je een Netflixer/bingewatcher? Wat moet je gezien hebben?

“Ik ben niet per sé een Netflixer. Ik kijk ook liever naar films dan naar series, alhoewel ik graag naar Thuis kijk en ik ook Onder Vuur op Een volg. Mijn vader – die brandweerman in Oostende is – figureert overigens in die serie. Een hele dag naar series kijken is evenwel niks voor mij. Ik zou er mottig van worden.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier