Augustijn covert Sting in het West-Vlaams voor Dag van De Mantelzorg

© (Foto Youtube)
Gillian Lowyck

Stad Oostende besteedt vandaag – 23 juni – bijzondere aandacht aan de ‘Dag van de Mantelzorg’. Met zanger Augustijn werd een ‘peter’ aangesteld. Speciaal voor de mantelzorgers covert hij het nummer Fragile van Sting.

Dinsdag 23 juni is één van de langste dagen van het jaar. Deze lange dag staat symbool voor alle mantelzorgers die dag in dag uit zorgen voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt.

“Mantelzorg is geen vrijwilligerswerk waarvoor je vrij kiest of dat past binnen een vereniging of een organisatie”, zegt schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA). “Ook in Oostende zijn een pak mensen actief als mantelzorger, soms zonder dat ze zich zelf van die term bewust zijn. Door mantelzorg extra aandacht te geven, willen we de vele mantelzorgers uitdrukkelijk bedanken en ondersteunen.”

“Het gaat hierbij om dagelijkse inspanningen van vele mensen: ouders, kinderen, partners, buren, vrienden. Als lokaal bestuur moeten we hiermee in ons beleid rekening houden en ervoor zorgen dat reguliere zorg afgestemd wordt op mantelzorg”, voegt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann (Groen) toe. “Daarnaast kijken we ook hoe we met allerlei initiatieven de draagkracht van mantelzorgers kunnen versterken en hun draaglast enigszins kunnen verlichten.”

De Oostendse zanger Augustijn Vermandere werd aangeduid als peter van de mantelzorg in Oostende. Hoewel een optreden op de ‘Dag van de Mantelzorg’ er nu niet meteen in zit, is Augustijns cover van het nummer ‘Fragile’ van Sting de ideale soundtrack voor dit verhaal. In warm West-Vlaams bezingt hij de essentie van mantelzorg: “Vergeet noois hoe fragiel da we zin (…) Zorg voor mekaar”.

Op www.oostende.be/mantelzorg werden drie getuigenissen verzameld van Oostendse mantelzorgers en een kort gesprek met peter Augustijn.

https://www.youtube.com/watch?v=DFEgoAuSE5E

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten